Afbeelding
Foto: Pexels - Mikhail Nilov

4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf

Algemeen

SNEEK - Elk bedrijf acht het belangrijk dat werk goed gepland wordt en dat taken efficiënt worden uitgevoerd. Hiervoor bestaat het zogenoemde time management en dit is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Medewerkers kunnen namelijk hun tijd goed kunnen organiseren en hierdoor kunnen zij productiever zijn, stress verminderen en hun doelen op een effectievere manier bereiken. 

In dit artikel bespreken we 4 tips om een goed time management te organiseren binnen jouw bedrijf.

Gebruik technologische hulpmiddelen

Technologische hulpmiddelen kunnen van grote waarde zijn bij het organiseren van je tijd. Er zijn namelijk allerlei apps en software beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen en bijhouden van je taken en deadlines. Denk aan tools zoals Trello, Asana, Todoist en Google Calendar. Deze kunnen je helpen om prioriteiten te stellen aan bepaalde taken, te letten op deadlines en je dagelijkse schema te organiseren. Het kan ook handig zijn om een cursus timemanagement te volgen om meer te leren over effectieve time management technieken.

Stel realistische doelen

Het is cruciaal om realistische doelen te stellen en je tijd daarop af te stemmen. Probeer bijvoorbeeld niet te veel taken op een dag te plannen, maar focus op de taken die echt belangrijk zijn en die met name nodig zijn om je doelen te behalen. Maak verder gebruik van de zogenoemde SMART-methode (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden). Met behulp van deze methode kun je je doelen formuleren en plannen. Op die manier kun je je tijd efficiënter benutten en voorkom je dat je overweldigd raakt door te veel taken.

Maak gebruik van tijdsblokken

Door middel van de techniek genaamd ‘time blocking’ kun je je dag indelen in blokken van tijd voor specifieke taken of activiteiten. Doordat je je dag op deze manier structureert, kun je je tijd effectiever benutten en voorkom je dat je de hele tijd wordt afgeleid. Zo kun je bijvoorbeeld blokken plannen voor e-mails beantwoorden, vergaderingen, taken uitvoeren en pauzes nemen. Zo  kun je je focussen op één taak tegelijk en voorkom je dat je constant van de ene naar de andere taak springt. Het volgen van bijvoorbeeld een NLP cursus kan je helpen om je focus en concentratie te verbeteren en beter om te gaan met afleidingen.

Leer om nee te zeggen

Bij time management is het zeggen van nee tegen taken die geen bijdrage leveren aan je doelen of je tijd verspillen de grootste uitdaging. Het is van belang om te leren hoe je tijd en energie kunt besparen en dus alleen taken accepteert die echt van toegevoegde waarde zijn. Wees daarom assertief en durf nee te zeggen tegen verzoeken die niet passen bij je prioriteiten. Door je grenzen te stellen en nee te zeggen tegen overbodige taken, kun je je tijd beter benutten en productiever zijn. 

Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00