Interieurblogger Marrit de Lang combineert net zo makkelijk design met vintage als kringloop.
Interieurblogger Marrit de Lang combineert net zo makkelijk design met vintage als kringloop. "Een mooi huis hoeft niet duur te zijn." Foto: Marrit de Lang

“Een mooi huis hoeft niet duur te zijn”

Algemeen

Het is oktober woonmaand, dé maand waarin interieurinrichting centraal staat. Maar hoe doe je dat nou, je huis mooi inrichten? We vroegen het Marrit de Lang. De interieurblogger biedt ons een kijkje in haar jaren ’30-huis in Leeuwarden. Wat ons opviel? Kleur, heel veel kleur.

Bij binnenkomst vallen we even stil. Er is zo veel moois te zien, dat we niet weten waar we moeten kijken. We zien prachtige arte-facet behang boven de schouw, een groots schilderij boven de bank waarbij je het gevoel hebt dat de dame je in alle hoeken van de kamer aan blijft kijken, een indrukwekkend kamerscherm, een in het oog springend koningsblauw fauteuil, een marmeren salontafel en dat alles afgestyled met kunst, vazen, lampen, planten en kandelaars.

Marrit lacht om onze verbaasde gezichten. “Voor mij is mijn thuis heel belangrijk. Het is dé plek waar je jezelf kan en mag zijn. Ik wil me omringen met items zoals kunst, meubels en vazen waar ik blij van word. En dat heb je nergens anders: alleen in je eigen stekje waar je je verhaal kunt bouwen.” En dat eigen stekje deelt ze niet alleen met man en dochter, maar ook op Instagram met ruim 21.000 volgers. Lachend: “Het is een uit de hand gelopen hobby. Mijn interieurblog is zo enorm gegroeid dat ik er mijn werk van heb kunnen maken.”

Haar huis vormt een bijzonder eclectisch geheel. “Het is inderdaad een mix van verschillende stijlen. Ik houd van kleur, design en vintage en ik houd ervan allerlei stylen met elkaar te combineren. De jaren '50, '90 en nu gaan bij mij prima naast elkaar. En weet je waarom? Omdat de rode draad toch je eigen smaak is. Voor sommige mensen is dat overweldigend, maar ik vind het juist fijn alles bij elkaar te gooien.” En dat hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. ‘Je begint met kijken naar de kleuren die je mooi vindt”, adviseert de interieurblogger. “Maak een kleurenpallet en een moodboard van plaatjes die je mooi vindt. En dan kijk je wat er steeds naar voren komt. Door zo op onderzoek uit te gaan, ontdek je de rode draad en dus jouw stijl. Een andere goede tip om te kijken welke kleuren bij je passen, is om te kijken naar de kleur van je kleding. Dat zijn tinten waar je blij van wordt en die je dus ook kunt toepassen in je interieur.”

Elke week veranderen er wel kleine dingen in huis. Een vaas of lamp die van plek wisselt. En om de paar maanden is het tijd voor een verfproject. Haar partner is het inmiddels gewend dat het huis er regelmatig anders uit ziet, dan toen hij ’s ochtends de deur achter zich dicht trok. “Hij weet dat het onderdeel is van mijn werk dus steunt hij mij hier in. Soms uit hij zijn twijfels, om daarna toe te moeten geven positief verrast te zijn. Zoals laatst toen ik onze kledingkast besloot te behangen. Hij had er een hard hoofd in, maar is erg positief over het eindresultaat.” Daarmee laat Marrit zien dat interieurstyling niet per se duur hoeft te zijn. Door een bestaand item in huis te pimpen, krijg je al een heel ander gevoel. “Ons huis is het perfecte voorbeeld. We combineren design bijvoorbeeld net zo makkelijk met een krukje van 5 euro van de kringloop. Hoe duur je het maken wil, is een persoonlijke keuze. Ik ben een groot voorstander van vintage en kringloop kopen. Vanwege het duurzame aspect, maar ook omdat je gelijk iets unieks in handen hebt.”

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 20 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 28 mrt, 08:00