Veel deelnemers bij Kidsrun 8 van Drachten | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
zondag 27 september, 2020 04:56
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Sportbedrijf Drachten

Veel deelnemers bij Kidsrun 8 van Drachten

Bij de Kidsrun 8 van Drachten kwamen zondag 13 september maar liefst 360 kinderen bij de Kidsrun over de finish. Het startschot werd gegeven door Nicole Beukers, professioneel roeister van TeamNL en Olympisch medaillewinnaar, waarna de kinderen rennend door de straten van Drachten een afstand van één mijl hebben afgelegd.

De Kidsrun is onderdeel van de loop ‘De 8 van Drachten’. Voorafgaand aan de Kidsrun organiseerden de sportcoaches van Sportbedrijf Drachten diverse loopspelen op scholen om de kinderen klaar te stomen voor het jaarlijkse sportevenement. Veel kinderen liepen samen met een volwassene. “De sfeer was fantastisch! Mooi om te zien hoe jong en oud samen komt bij dit evenement”, aldus Brenda Jager, sportcoach van Sportbedrijf Drachten.

Ondanks de vele aanpassingen vanwege COVID-19 konden de Kidsrun en 8 van Drachten alsnog georganiseerd worden. Brenda Jager: “Waar normaal gesproken 600 kinderen aan de start staan van de Kidsrun is het extra fijn om te zien dat het grootste gedeelte ook in een jaar als deze gemotiveerd is om deel te nemen. Daar zijn we trots op!”

JOGG-gemeente Smallingerland
De Kidsrun wordt gestimuleerd vanuit de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. Gemeente Smallingerland, sinds 2012 een JOGG-gemeente, werkt hiermee aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Nicole Beukers is ontzettend trots dat ze, naast topsport, als ambassadeur van JOGG maatschappelijk impact kan maken.

De Kidsrun is een voorbeeld van hoe er in de gemeente wordt samengewerkt om gezamenlijk doelen te bereiken. 'Tegearre foar in sûne mienskip!' is daarom niet voor niets de slogan van Smallingerland European City of Sport 2020.

Meer berichten