Projectteam Vrijwilligersfestival, v.l.n.r. Marit Bakker, Roos van der Meer, Marischa Oosterbos, Reineke Vogt.
Projectteam Vrijwilligersfestival, v.l.n.r. Marit Bakker, Roos van der Meer, Marischa Oosterbos, Reineke Vogt. Foto: Amaryllis

Wethouder Hein Kuiken opent Vrijwilligersfestival on tour!

Zorg & Welzijn

LEEUWARDEN - Leeuwarden staat vrijdag 25 september volledig in het teken van vrijwilligerswerk! In plaats van het traditionele Vrijwilligersfestival organiseert Vrijwilligerswerk Amaryllis in samenwerking met een groot aantal vrijwilligersorganisaties dit jaar het allereerste online event. Daarbij presenteren diverse vrijwilligersorganisaties zich online met korte filmpjes, via de social media van Vrijwilligerswerk Amaryllis. Zo kunnen inwoners vrijblijvend ontdekken waar ze zich als vrijwilliger in kunnen zetten. Uiteraard veilig en met inachtneming van de actuele RIVM maatregelen!

 Naast de presentatiefilmpjes zijn workshops te volgen, en kunnen (potentiële) vrijwilligers terecht voor adviesgesprekken over vrijwilligerswerk. Alle filmpjes blijven online staan, dus ook op een later moment kunnen ze altijd teruggekeken worden.

Naast de digitale activiteiten is het team van Vrijwilligerswerk Amaryllis de 25ste ook fysiek te vinden op diverse plekken in de gemeente Leeuwarden. Tijdens een promotietour geven de medewerkers antwoord op vragen over vrijwilligersvacatures en worden een aantal topvrijwilligers onverwachts in het zonnetje gezet!

De promotietour start in Stiens waar wethouder Hein Kuiken om 10.00 uur op feestelijke wijze het festival zal openen. Ook dit alles is uiteraard online te volgen!

Na Stiens staat de festivalbus van 12.00 tot 13.30 uur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De tour wordt afgesloten in Grou, waar het Vrijwilligersfestival van 15.00 tot 16.30 uur in de Hoofdstraat aanwezig is. 

 Tijdens het Vrijwilligersfestival is het voor vrijwilligersorganisaties mogelijk om gratis digitaal deel te nemen aan een masterclass over de kunst van het werven en organiseren van vrijwilligers. Deze masterclass wordt verzorgd door Joost van Alkemade, de directeur van NOV; de landelijke koepelorganisatie voor vrijwilligersorganisaties in Nederland. Daarnaast leert Smartphonevideo-expert Geertje Algra tijdens een praktische workshop hoe vrijwilligersorganisaties professionele video’s kunnen maken van de waardevolle activiteiten. 

 In een speciale editie van de vrijwilligerskrant, die geheel in het teken van het Vrijwilligersfestival staat, presenteren ruim 70 vrijwilligersorganisaties - die actief zijn in de gemeente Leeuwarden - zich aan de inwoners. De krant zal de komende tijd fysiek verspreid worden én via diverse online kanalen terug te vinden zijn.

Er zijn ontelbare mogelijkheden in diverse sectoren waarvoor inwoners zich met vrijwilligerswerk in kunnen zetten. Zo is er bijvoorbeeld veel te doen op het gebied van sport, kun je je voor jongeren inzetten, met dieren of in de natuur bezig zijn. De ervaring leert dat potentiele vrijwilligers altijd weer positief verrast zijn door de vele mogelijkheden.

 Aan diversiteit van organisaties is tijdens het Vrijwilligersfestival geen gebrek! Een greep uit de organisaties die door een bijdrage in de krant en/of een presentatiefilmpje meedoen:   

Support Fryslân, Wijkcentrum it Skiphûs, Dierenopvang de Wissel, Dierenambulance De Wissel, De Zonnebloem, NPV Friesland, Jeugdcircus Saranti, AanZet, Live your Story, Filmhuis Stiens, Vogelopvang Leeuwarden e.o, Spelend Sporten, Fier, Buurtservicepunt, Band of Volunteers, VPTZ Noordwest Friesland, Hengelssportvereniging Leeuwarden, MFC Ludingawaard, Omrin Estafette, Solidair Friesland, Humanitas, Dress for succes, Tknooppunt, Netwwerkcentrum De Klomp, Dekema State, Doarpstún Snakkerburen,Talant, Volleybalvereniging Grouw’64, Odensehuis, Wijkpanel Heechterp Schieringen, Slachtofferhulp Nederland, Noorderbrug, Fietsen alle jaren, De Luisterlijn Leeuwarden, Dorpsbelang Hijum,Bewoners Swettehiem-Westeinde, Blokhuispoort, Speel-o-theek De Toekomst, ST.E.F. Friesland, LEO Middelsé, Vluchtelingenwerk Noord Nederland, Tresoar, Werkplaats Oud-oost, Kringloop Grou, Rondomzorg, MCL, Voedselbank Leeuwarden, De Groene Apotheek, Bezoek&CO, VVV Leeuwarden, Simba, Scoutinggroep Schut bij nacht Doorman, Zienn, Buddies, Unie van Vrijwilligers Leeuwarden, Wijkbedrijf Bilgaard, Comfortzorg, Woonzorgcentrum Nieuw Mellens, Aanloophuis Leeuwarden, Weekendschool Baljee, Stichting Present, Huis dat met je Hersenen speelt, Mentorschap Noord

 Vrijwilligerswerk Amaryllis

Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter maatschappelijke organisaties. Zonder vrijwilligers zouden deze organisaties niet kunnen bestaan.

Met veel inzet en enthousiasme maakt Vrijwilligerswerk Amaryllis zich daarom al ruim 25 jaar sterk voor vrijwilligerswerk! 

In Leeuwarden en omgeving is Vrijwilligerswerk Amaryllis er voor de vrijwilliger die vrijwilligerswerk zoekt, maar ook voor de organisaties die vrijwilligers zoeken. Vrijwilligerswerk Amaryllis ondersteunt vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers door het delen van kennis, verbinden, adviseren en trainen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. 

 Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om het festival te bezoeken maar wel benieuwd zijn naar de vele mogelijkheden kunnen ook de digitale vacaturebank SamenLeeuwarden.nl raadplegen of een afspraak maken met één van de bemiddelaars van Vrijwilligerswerk Amaryllis. 

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 2 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 16 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00