Afbeelding

Aldlanstate in herontwikkeling!

Wonen

LEEUWARDEN – Het wil maar niet vlotten met de start van de bouw. Vertragende procedures, kostenstijgingen, de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne en de rentestijging. Het zit ons niet mee.

Aldlânstate wordt Aldlânspark

Het nieuwe Aldlânspark wordt een duurzaam gebouw. Ieder appartement heeft een geluidsarme warmtepomp die zorgt voor vloerverwarming én vloerkoeling. Over energiekosten nu en in de toekomst maken veel mensen zich zorgen. Een warmtepomp kan prima zorgen voor de verwarming van een woning, maar tegelijkertijd lees je dat je dan weer hoge een hoge elektriciteitsrekening kunt verwachten. Maar dat hangt wel af van het soort warmtepomp. 

Op de zusterlocatie Heerenhage in Heerenveen hebben de appartementen een water/water warmtepomp Deze voorziet de vloerverwarming van warmte en – op warme zomerdagen – van koeling. De afgelopen zomer hebben we gemerkt dat we de temperatuur met wel 5 graden kunnen terug koelen, waardoor het in Heerenhage heel aangenaam was. 

Die warmtepomp is aangesloten op bronnen die diep in de tuin van Heerenhage zijn geboord. Bodemwarmte is eigenlijk pure zonne-energie die in de aardbodem ligt opgeslagen. Als de zon in het voorjaar sterker gaat schijnen, wordt er meer en meer warmte onder het aardoppervlak opgeslagen. Bodemwarmte vind je dan ook tot wel 100 meter diep in de aardbodem en zo’n 300 meter diep in grondwater. 

Tegen het najaar is er – zelfs na een niet zo warme zomer – voldoende energie in de aardbodem opgeslagen om de appartementen tot de volgende zomer te verwarmen met hernieuwbare energie van de zon. In de winter is het aangenaam warm en in de zomer prettig koel. 

Iedere huurder sluit zelf een energiecontract, maar gemiddeld komt het neer op ongeveer 85  euro per appartement per maand. Dat valt toch mee?


Hele gebouw is bewoond

Het hele gebouw is nog steeds bewoond. Er wonen nog ouderen, maar die groep wordt steeds kleiner. Verder wonen er in Aldlânstate mensen die via Carex Fryslân huren. Dat kunnen studenten zijn, maar ook mensen die wachten tot hun nieuwbouwwoning klaar is of mensen die wachten op een sociale huurwoning. Het is fin dat er voor die mensen nu nog woonruimte is in Aldlânstate.  En misschien hebt u in de Leeuwarder Courant gelezen dat Aldlânstate een eigen opa en oma heeft. U ziet ze op de cover staan!


Bewoners van Aldlânstate en Heerenhage hebben eerste keuze

Wilt u komen wonen in Aldlânspark? Bel dan met Karin, Jolanda of Tineke, zodat zij u op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen. De bewoners van Aldlânstate die huren van de Stichting Rendant mogen eerst hun keuze voor een nieuwbouwappartement kenbaar maken. De bewoners van Heerenhage mogen eventueel daarna hun voorkeur kenbaar maken. We merken dat er mensen zijn die graag nu hun huis willen verkopen gezien de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Denk daarbij aan de stijgende hypotheekrente. Als u besluit om tijdelijk in Heerenhage te gaan wonen, komt u dus  in aanmerking voor een appartement in Aldlânspark. 

Senioren die hier willen komen wonen, beseffen dat het heel belangrijk is om na te denken over zelfredzaamheid. Hoe blijf ik zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Niet iedereen heeft de sociale contacten of mantelzorgers waar zij een beroep op kunnen doen.’’ Het is fijn als je op een plek woont waar leeftijdgenoten wonen. 


Foto: Marieke Balk Fotografie

Vrije sector huurappartementen 

De woningen zijn levensloopbestendig. Ze kunnen ‘meegroeien’ met een mogelijke, toekomstige zorgvraag. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. Alle woningen zijn gericht op het zuiden en beschikken allemaal over een balkon of terras met uitzicht op het Van Harinxmakanaal of de tuin. 

Heeft u een vraag? 

In het nieuwe Aldlânspark bieden we comfortabele woningen aan, waarin u ook kunt blijven wonen als minder zelfredzaam wordt. Onze nieuwe appartementen bieden genoeg ruimte om te manoeuvreren met bijvoorbeeld een rollator, de badkamer is ruim opgezet en er zijn geen drempels of andere obstakels.  

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00-17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.  

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina..

Aldlânstate
Hempenserweg 2
8935 AA LEEUWARDEN
085 - 487 15 39
servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 55 minuten geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00