Jur Vrieling op WK
Jur Vrieling op WK Foto: Digishots

Indoor Friesland is terug van weggeweest met grandioos hippisch feest

Sport

LEEUWARDEN - Met topsport, prachtige shows, gezelligheid en entertainment staat Indoor Friesland dit jaar na veertien jaar afwezigheid weer op de kalender. Het WTC Expo in Leeuwarden staat 14 t/m 16 en van 19 t/m 22 oktober bol van de prachtige paarden. Internationale kampioenen, imponerende Friese paarden, een familiedag met o.a. Britt Dekker, het Elfsteden Springen en spectaculaire shownummers maken de 41e editie van Indoor Friesland er één die niemand mag missen!

In een prachtige en sfeervol aangeklede hal strijden wereldtoppers en regionale helden om verschillende prijzen. Zowel de vrijdag- als de zaterdagavond van het dressuurevenement staan in het teken van dansende paarden in de kür op muziek. 

De belangstelling onder de ruiters is groot. Nederlands beste dressuuramazone van dit moment en winnares van dubbel brons op het WK Dressuur, Dinja van Liere, komt met haar toppaard Hermès naar Leeuwarden. Samen met het grootste dressuurtalent van Nederland, Marten Luiten, hebben Van Liere en Hermès de rol van ambassadeur van Indoor Friesland op zich genomen.

Paardenpraat TV en Britt Dekker

Zondag 16 oktober wordt één groot feest. Na een internationale dressuurrubriek in de ochtend, komen ‘s middags kinderidolen Britt Dekker en Esra de Ruiter op visite met hun Paardenpraat TV. Britt presenteert haar Friese paard Johnny aan het publiek, de Future Guys geven een spectaculaire show en er gebeurt nog veel meer. En uiteraard is er tijd voor een Meet & Greet met Britt & Esra en een aantal paarden.

Spectaculaire showavond met Elfsteden Springen

Bij het springen hebben levende Friese legendes als paardenfokker Wiepke van de Lageweg en oud-wereldkampioen Franke Sloothaak zich als ambassadeurs aan het evenement verbonden. Samen met springruiter Jur Vrieling en de organisatie zetten zij zich in om van deze 41e editie van Indoor Friesland een groot succes te maken. 

Op woensdag 19 oktober is het WTC Expo gereserveerd voor de beste regionale toppers die zich via selectiewedstrijden hebben geselecteerd voor de finale van de Horses2fly Competitie. Op donderdag barst het internationale springen los en het Elfsteden Springen op vrijdag is onderdeel van een spectaculaire showavond met veel Friese paarden en muziek. Grote kans dat zelfs Henk Angenent, de winnaar van de laatste Elfstedentocht, nog even langs komt! Op zaterdagavond wordt traditiegetrouw gestreden voor de Grote Prijs, de afsluitende sportieve finale van de 41 editie van Indoor Friesland.

Bekijk het hele programma op www.indoorfriesland.frl en bestel snel je tickets!

Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergadert in Holwert Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
Twee auto's botsen op kruispunt in Leeuwarden Algemeen 30 jan, 12:28
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:42
Afbeelding
Zweefvliegclub overhandigd bidboek aan gedeputeerde voor luchtvaart Algemeen 30 jan, 09:05
Afbeelding
TRANSFER: Navarone Foor per direct naar SC Cambuur Sport 28 jan, 20:14
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00