Afbeelding
Op de foto staat Carlo Rietdijk tijdens een eerdere jeugdclinic © Foto: CSV de Leeuwarder Zwaluwen / Richard Rinsma

Voetbalclinic voor kinderen uit 2012, 2013 en 2014 bij de Leeuwarder Zwaluwen door hoofdtrainer Carlo Rietdijk

Sport

Profvoetballer worden, mooie doelpunten maken en spelen in het Nederlands elftal is de grootste droom van veel kinderen. De KNVB en voetbalvereniging de Leeuwarder Zwaluwen willen dat kinderen in de eerste plaats met veel plezier trainen en wedstrijden spelen. Daarom organiseert de Leeuwarder Zwaluwen op woensdag 20 mei a.s. een speciale voetbalclinic voor kinderen met geboortejaren 2012, 2013 en 2014, zowel jongens als meisjes! Deze kinderen spelen komend seizoen in de respectievelijk JO9, JO8 en JO7.

“Jeugdvoetbal is de basis van onze vereniging,” vertelt Johan Rietdijk, hoofd jeugdopleiding bij de Leeuwarder Zwaluwen. “Daarom hebben wij geïnvesteerd in nieuwbouw, goede jeugdtrainers en trainingen op maat.” De clinic is onder leiding van Carlo Rietdijk, de hoofdtrainer van de Leeuwarder Zwaluwen. Door middel van leuke, avontuurlijke spelvormen die zijn afgestemd op de leeftijd, kunnen jonge kinderen kennis maken met voetbal.

Tijden clinics

In verband met de corona maatregelen hebben we de clinic in twee sessies opgedeeld:
- woensdag 20 mei, 16:30-17:30 uur: voor de kinderen met geboortejaar 2013 en 2014
- woensdag 20 mei, 17.45-18.45 uur: voor de kinderen met geboortejaar 2012

Gratis 

Deze training is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen; je hoeft geen lid te zijn van de Leeuwarder Zwaluwen. Beide clinics zijn aangepast aan alle corona-instructies, net als alle andere trainingen. Deze instructies staan op  de website van de Leeuwarder Zwaluwen. Van tevoren aanmelden voor de clinics hoeft niet, maar wordt wel zeer op prijs gesteld en kan via een mail naar: jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl..

Nieuwe vorm van pupillenvoetbal

Om het plezier en de voetbalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren is het nieuwe pupillenvoetbal geïntroduceerd: een nieuwe wedstrijdvorm die zorgt voor meer balcontact en meer doelpunten aan beide zijden. Het spelen met elkaar en tegen elkaar, het ervaren van succesmomenten en het op een speelse manier aanleren van sociale vaardigheden worden door teamsport gestimuleerd. In deze clinic wordt volgens deze methode geoefend.

Hoofdtrainer

De clinics staan onder leiding van Carlo Rietdijk. Hij is momenteel trainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen, die uitkomen in de 1e klasse, het hoogste niveau in Leeuwarden e.o.! Daarvoor was Carlo jeugdtrainer/coördinator van de RVO Groningen/Cambuur en hoofd opleiding onderbouw en trainer van de JO15 bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de JO15, JO19 en het 2e elftal van Cambuur Leeuwarden.

www.leeuwarderzwaluwen.nl

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Jeugdcircus Saranti presenteert nieuwste show Cirko Festo Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Gouden Buur Award 2023: Winnares Sita uit Leeuwarden (Friesland) Samenleving 9 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur verliest van effectief Jong FC Utrecht Sport 9 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
The bagstore.nl nieuwe hoofdsponsor LKV Pallas'08 Sport 22 sep., 08:00
Afbeelding
Vrijwilligersfestival in De Harmonie Algemeen 21 sep., 16:06
Afbeelding
45 verenigingen in Leeuwarden vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00