Afbeelding
Foto: Marieke Balk Fotografie

Kom 2 december naar ‘Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest’!

Samenleving

LEEUWARDEN - Kinderen uit de wijken Huizum-West & Nylân opgelet; op zaterdag 2 december organiseert sportschool ReSeth ‘Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest’! Sinterklaas en zijn pieten zullen uiteraard aanwezig zijn om de kinderen van cadeaus te voorzien, maar ook worden er allerlei leuke spelletjes en activiteiten georganiseerd. Dit wil je dus absoluut niet missen! Anouck Dijkstra van Team ReSeth vertelt hoe de dag er precies uit komt te zien en waarom ze dit organiseren. 

“Sinds 1 september hebben we een prachtig nieuwe sportschool in de wijk Huizum-West. We wilden graag iets terugdoen voor de wijk waar wij ons bevinden door een evenement te organiseren”, begint Anouck enthousiast. “Eerst wilden we een Sinterklaasfeest voor onze leden organiseren, maar omdat de meeste mensen die bij ons sporten het relatief gezien best goed hebben, wilden we iedereen in de wijk erbij betrekken.” 


Foto: Marieke Balk Fotografie

Veel motivatie

Anouck ziet in de wijk een mix aan gezinnen die het goed hebben, maar ook gezinnen die het financieel wat lastiger hebben. Zij, de rest van Team ReSeth en vele vrijwilligers zijn daarom gemotiveerd om het tot een groot succes te maken. “We vinden dat iedereen een mooi Sinterklaasfeest verdient. Daarom is het mooi om dit als wijk te omarmen. Er zijn allerlei ondernemers en sponsors bij ons aangesloten om groots uit te kunnen pakken.” 

We vinden dat iedereen een mooi Sinterklaasfeest verdient.

Doneer een cadeau! 

Mocht jij ook graag iets willen betekenen voor het Sinterklaasfeest, dat kan! Er worden natuurlijk cadeaus gefinancierd door sponsoren, maar het is ook mogelijk om cadeaus te doneren. Zo krijgt het speelgoed een tweede leven. “Als er mensen zijn met speelgoed wat ze niet meer gebruiken, geef het dan vooral aan de Sint! Je kunt een ander kind daar heel erg blij mee maken. Alle cadeaus zijn dan ook welkom, mits het speelgoed nog in een goede staat is, uiteraard.” 

Een ‘pietengymwalhalla’

Volgens Anouck kan het niet anders dan een gezellige dag worden. Er is een prachtig programma samengesteld. “Zo komen de Sint en zijn pieten langs en wordt de sportschool omgetoverd tot een waar ‘pietengymwalhalla’. De kinderen kunnen hier lekker actief zijn, want er is muziek, ruimte om te dansen en heerlijk te sporten. Daarna kunnen ze genieten van limonade of een ander drankje in onze mooie grote keuken!”

Meld je nu aan!

Ben jij enthousiast geworden en woon je in de wijk Huizum-West of Nylân? Kom dan vooral langs! Let op: het is wel heel belangrijk om je van tevoren wel even aan te melden, zodat Sinterklaas en zijn pieten precies weten hoeveel cadeautjes zij mee moet nemen. Geef je daarom nu op via de website: www.reseth.nl/het-grote-sinterklaasfeest/ en vul je gegevens in. Kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom en het evenement is helemaal gratis te bezoeken! De deuren van ReSeth zijn op zaterdag 2 december van 16:00 uur tot 18:00 uur geopend, kom je ook?! 

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 6 uur geleden
Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024
Miniature People Leeuwarden route is HEROPEND! Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Tryaters indringende Fanfarepodcast nu te beluisteren Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00