Afbeelding
Foto: Arriva

Door een staking rijden er vandaag geen treinden in Fryslân

Samenleving

FRIESLAND - Door een staking rijden er vandaag, op donderdag 2 februari geen treinen in Fryslân en niet tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl. De treinen tussen Groningen-Veendam, Groningen-Winschoten en Groningen-Weener rijden wel. 

De vakbonden hebben stakingen aangekondigd, voor onze vestiging in Leeuwarden. Dat heeft gevolgen voor de treindienstregeling in Fryslân en in Groningen.   

Geen treinen in Fryslân en deels niet in Groningen 

Arriva heeft vanochtend geprobeerd om een passende dienstregeling te maken in Fryslân en Groningen met de medewerkers die zich vanochtend niet als staker hebben gemeld. Helaas is dit voor de treinen in Fryslân en deels in Groningen niet gelukt. Ook treinvervangend vervoer zal op deze verbindingen niet rijden.

Met zekerheid van en naar huis

Arriva wil niets liever dan haar reizigers naar hun werk of school brengen, maar wil er ook voor instaan dat reizigers weer huiswaarts kunnen reizen. Die zekerheid kunnen we onze reizigers op de verbindingen in Fryslân en tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl vandaag helaas niet bieden. Arriva adviseert reizigers op deze trajecten dan ook om vandaag gebruik te maken van ander vervoer. Kijk voor meer informatie op de website van Arriva (www.arriva.nl/staking ).

Waarom sommige treinen wel rijden  

De aangekondigde staking van vandaag geldt alleen voor vestiging Leeuwarden. Arriva kan vandaag wel treinen tussen Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en Groningen-Weener (met de treinvervangende busverbinding/snelbus tussen Groningen-Leer) rijden, omdat op die treinverbindingen machinisten werken van de vestiging Groningen.

Afbeelding
Allereerste Kids-Estafette toont verbondenheid Slachtedorpen Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Leeuwarden presenteert positief rekeningresultaat 2023 Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kamernet: weer hogere huurprijzen, Leeuwarden blijft budgetvriendelijk Financieel 16 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van Hyaluronzuur Algemeen 22 mei, 13:06
Afbeelding
Scoutinggroep Burmania viert jubileumweekend vanwege 95-jarig bestaan Algemeen 22 mei, 12:00
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 21 mei, 17:00