Er is in Friesland van alles te doen rondom kerst.
Er is in Friesland van alles te doen rondom kerst. Foto: Unsplash.com

Kerst in Friesland: bekijk hier de evenementen

Samenleving

FRIESLAND - It’s the most wonderful time of the year! Het is december en kerstmis staat alweer voor de deur. Overal in de wereld zijn er prachtige evenementen en ook in Friesland is er weer voldoende leuks te beleven. RondOm Vandaag zet even een aantal evenementen voor je op een rijtje.

1. Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen

Een prachtig en sfeervol evenement waar je absoluut bij moet zijn is de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen. De kerstmarkt rondom de gracht ‘de Zoutsloot’ wordt sinds jaar en dag drukbezocht. De kerstmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 december 2022 van 15.00 tot 21.00 uur. Een prachtige gelegenheid om eens de sfeer van deze prachtige oude Havenstad te proeven! 

2. Wintermarkt Heerenveen

Op 17 december is er een wintermarkt in Heerenveen. Het centrum van het Friese dorp zal opgeluisterd worden zo’n 100 versierde kramen. Daarnaast zullen er verschillende muzikale optredens en leuke acts te zien zijn. Het evenement duurt van 10:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags. 

3. Decemberlicht in Leeuwarden

Vanaf 19 december 2022 t/m 9 januari 2023 wordt het centrum van Leeuwarden opgelicht door de schitterende projecties van het Decemberlicht. De projecties zijn een creatie van het duo Kroft&Smids. Op talloze plekken in de Leeuwarder binnenstad zullen spraakmakende gebouwen omgetoverd worden tot een decor van verhalen. Het verhaal van Kroft&Smids (theaterregisseuse Karina Kroft en technisch vormgever Remko Smids) begon allemaal tijdens corona, toen zij gedurende deze periode hoopvolle teksten, gedichten en inspirerende projecties op de gebouwen toverden. De projecties zijn dagelijks te zien vanaf 17:00 uur ‘s middags t/m 22:00 uur ‘s avonds. 

4. Kerstwandeling Bakkeveen

Ieder jaar wordt op tweede kerstdag in Bakkeveen een kerstwandeling georganiseerd. Deze traditie bestaat alweer sinds 1976. De dag staat garant voor gezelligheid en voor slechts 5 euro kun je heerlijk door de natuur wandelen en na afloop genieten van een kom snert. Het evenement duurt van 09:00 ‘s ochtends tot 14:30 ‘s middags. Gedurende de wandeling kun je meedoen aan een puzzel, met de kans om een schitterende ballonvaart over Bakkeveen te winnen als hoofdprijs.

5. Kerstcircus Sander & Friends

En mocht je daarna nog geen genoeg krijgen van kerst, overweeg dan in het nieuwe jaar eens om het Kerstcircus te bezoeken van Circus Salto in Sneek. Een schitterende voorstelling vol spektakel, acrobatische trucs, dieren en vol magie. Het circus is van 2 t/m 8 januari 2023 te bewonderen aan de Alexanderstraat in Sneek. Voor 10 euro kun je er bij zijn. Let op, het aantal zitplaatsen is beperkt, dus bestel vooraf je kaarten via de website van Circus Salto.

Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 23 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00