Afbeelding

De beste ZZP bank voor een beginnende ondernemer

Financieel

Ben jij een beginnende ondernemer en ga je als ZZP´er aan de slag? Dat is spannend, maar ook leuk en uitdagend. Vooral als beginnende ondernemer, heb je erg veel te regelen. Zo ook financieel, want het is verstandig om een zakelijke bankrekening te openen. Alleen waar kun je het beste terecht voor een zakelijke bankrekening? Er zijn zo ontzettend veel banken om uit te kiezen en je hoeft tegenwoordig niet per se meer op de klassieke wijze een bankrekening te openen, er zijn ook online bankiers. Daarnaast zul jij je ook afvragen of er banken zijn die specifieke diensten hebben voor ZZP´ers? Het is daarom verstandig om je goed te verdiepen in een ZZP bank die voor jou het beste is.

Is een zakelijke bankrekening nodig voor ZZP´ers?

Als ZZP´er ben je een eenmanszaak, dus je kunt je afvragen of een zakelijke bankrekening wel echt nodig is? Het is inderdaad wettelijk niet verplicht om als ZZP´er een zakelijke bankrekening te openen. Jij bent immers geen rechtspersoon. Als natuurlijk persoon ben je als ZZP´er altijd onbeperkt aansprakelijk. Maar ondanks dat er geen verplichting is, is het wel zeer raadzaam om naast je privérekening een zakelijke rekening te hebben. Vooral ook als jij een hekel hebt aan boekhouden, dan kun je privé en zakelijk veel beter uit elkaar houden en lopen financiële zaken niet meer door elkaar. 

De maandelijkse kosten

Een van de belangrijkste factoren waar je op let bij het openen van een zakelijke bankrekening, is hoeveel de maandelijkse kosten zijn. Er zijn banken waar je veel betaalt, maar ook banken die rekening houden met het feit dat je een ZZP´er bent en de kosten laag houden. Uiteraard wil je nooit teveel betalen. Op zoek gaan naar de goedkoopste bank loont zich echt. Uiteraard moet je hier wel de dienstverlening tegenover zetten en hoeveel behoefte jij hieraan hebt. Als jij bijvoorbeeld online alles kunt en geen gebruik wilt maken van klassieke bankmethodes of een balie, dan kun je kiezen voor een online bank zonder kantoren. De kosten zijn doorgaans stukken lager dan een klassieke bank. 

Welke bank is tot de beste bank bekroond?

De bank die het meest gekozen is door ZZP´ers, is Knab. Dit is niet voor niets. Als ZZP´er krijg je bij Knab veel diensten voor weinig. Maandelijks betaal je als ZZP´er € 7,00 aan kosten. Veel klassieke en grote banken vragen vaak het dubbele. Daar staat tegenover, dat Knab geen fysieke vestigingen heeft en dat je geen contact geld kunt storten. Als dit geen probleem is voor jou, dan zit je als ZZP´er helemaal goed én goedkoop bij Knab. In principe kun je al je bankzaken bij Knab regelen in de app.

Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 8 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 14 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Kom gezellig langs bij het Franeker Oldies Festival! Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Politie op snelweg Leeuwarden
Personenauto en bestelbus klappen op elkaar in Leeuwarden 112-Nieuws 15 mei, 15:29