Afbeelding
fotocredits: Daniëlle van der Veeken / Rotterdam Pride

Roze Zaterdag Leeuwarden 2021

Evenement

ROTTERDAM/LEEUWARDEN – Rotterdam gaat Roze Zaterdag in 2022 organiseren. Dat is vandaag bekend gemaakt door stichting Roze Zaterdagen Nederland na overleg met diverse Rotterdamse betrokkenen. De editie in de havenstad stond oorspronkelijk gepland voor volgend jaar, maar de eerstvolgende Roze Zaterdag in Leeuwarden is vanwege de coronacrisis een jaar opgeschoven. 

Rotterdam gaat alsnog de Roze Zaterdag, de eerste en oudste Pride van Nederland, organiseren. Door het verplaatsen van de editie in Leeuwarden naar 2021, was het enkele weken onduidelijk wat dat zou betekenen voor de in 2021 geplande editie in Rotterdam. “De coronacrisis heeft gevolgen voor de planning van de komende Roze Zaterdag edities. Gezien de huidige situatie onvermijdelijk, maar vooral ook de meest verantwoorde keuze. We zijn daarom ontzettend blij dat we met de organisator in Rotterdam tot overeenstemming zijn gekomen, zodat Roze Zaterdag in 2022 alsnog in Rotterdam kan plaatsvinden”, aldus de stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Rotterdam Pride, organisator van de Roze Zaterdag in 2022, is blij. “We vinden het natuurlijk jammer dat we nog wat langer moeten wachten op ‘onze’ Roze Zaterdag, maar dit geeft ons ook extra tijd om een onvergetelijke editie te organiseren. Eind juni 2022 hopen we iedereen te ontvangen in Rotterdam voor Roze Zaterdag, en daar gaan we een geweldig evenement van maken”, aldus Bey Cil, executive director van Rotterdam Pride.

Nieuwe datum Roze Zaterdag 2021 in Leeuwarden

Begin april werd bekend dat Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. In overleg werd besloten het evenement een jaar te verplaatsen. “Stad en provincie verwelkomen een evenement dat kleurrijk, inclusief en betekenisvol wil zijn. Ik ben er trots op dat Leeuwarden dit evenement alsnog in 2021 mag organiseren. Op zaterdag 19 juni 2021 wordt iedereen uitgenodigd om naar Leeuwarden te komen en elkaar te ontmoeten: laat je verrassen door een divers programma”, aldus wethouder van Cultuur, Sjoerd Feitsma.

Roze Zaterdag 2023

Door het verschuiven van de komende twee edities hoeft het bestuur van stichting Roze Zaterdagen Nederland dit jaar niet het gebruikelijk toewijzingstraject met kandidaat-steden voor een volgende Roze Zaterdag te doorlopen. In het voorjaar van 2021 zal dit traject, om uiteindelijk de stad te kiezen voor Roze Zaterdag 2023, worden opgestart. Steden die al interesse hebben om het evenement in 2023 te organiseren kunnen dit al kenbaar maken via bestuur@rozezaterdagen.nl.

Over stichting Roze Zaterdagen Nederland

Op 25 juni 1977 was de eerste Roze Zaterdag in Amsterdam, toen nog als ‘Internationale homobevrijdings en -solidariteitsdag’, georganiseerd door de Internationale Lesbische Alliantie. Sinds 1979 wordt de naam Roze Zaterdag gebruikt. Roze Zaterdag wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt o.a ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid. De stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag, de eerste en oudste Pride van Nederland. Jaarlijks kent de stichting de organisatie van Roze Zaterdag, twee jaar vooruit, toe aan een stad in Nederland en ondersteunt en adviseert de organisatoren.

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 2 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 4 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 9 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00