Afbeelding

Stelling: Roken moet verboden worden

Educatie

LEEUWARDEN - Gezinnen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en het doorgeven van normen en waarden. Maar binnen een gezin kan ook best ruimte zijn voor het ontwikkelen van een andere mening dan die van je ouders. Om dat te checken leggen we aan elk lid van dit Leeuwarder gezin deze stelling voor: Roken zou verboden moeten worden.

Vader Theo werkt bij DLC, rookt als enige van de familie en houdt van voetbal.

“Ik ben het eens met de stelling, maar ik denk dat het praktisch niet mogelijk is. Dan gaat het wel de illegale markt op.”

Thijs, de grote broer van het gezin, werkt als SEO specialist bij Brandmerck en is een echte voetballiefhebber. Daarnaast houdt hij van gezelligheid, reizen en een goede film of serie.

“Ik ben tegen. Ik vind dat een ieder dat zelf moet weten, mits je daar een ander niet mee lastig valt. In de buitenlucht roken moet sowieso geen probleem zijn en als je binnen of in een bepaalde afgesloten ruimte zou willen roken, kun je vragen of je mag roken van de andere aanwezigen.”

Sarah, het jongere zusje, werkt in de ouderenzorg en heeft daarnaast een eigen shop in canvastasjes. In haar vrije tijd loopt ze hard, gaat met vriend(innen) op pad of leest ze.

“Ik ben ook tegen. Dit omdat een ieder een eigen verantwoordelijkheid hierin heeft. Buiten roken moet kunnen, mits je niemand laat mee roken en anderen hier geen hinder van hebben. Binnen roken alleen in de aangewezen rookruimtes.”

Thom, het jongste broertje, werkt in de financiële dienstverlening, voetbalt graag en houdt van koken.

“Ik ben tegen een verbod op roken omdat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Ik denk dat het goed is dat er gewezen wordt op de nadelige gevolgen van roken en ik denk dat het meer gestimuleerd kan worden om te stoppen. Tevens denk ik dat er goede mogelijkheden zijn om te stoppen met roken zoals: lasertherapie en nicotinevervangers.”

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 11 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 14 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00