De Diva's
De Diva's

“De Diva’s” @ huiskamertheater De Wier in Koarnjum

Cultuur

KOARNJUM- Drie zangeressen, door toeval bij elkaar gekomen… één en al spontaniteit en het plezier straalt er van af, bühne-ervaring van zo'n 200 jaren en bij elkaar tellen ze 229 lentes!

Op 4 maart 2018 vroeg Lammy Bruyns  aan Anneke Douma en Mary Veldkamp om de 1ste cd van het Lammy Bruyns Combo in ontvangst te nemen. Elkaar nooit eerder ontmoet of elkaar gesproken, Facebookvriendinnen die iets speciaals gingen doen. Een uniek moment om samen iets op de planken neer te zetten en … de stemmen klonken prachtig bij elkaar. Hieruit volgde een afspraak om in Heerenveen nog eens bij elkaar te komen.

Van het één kwam het ander: speciaal voor deze vrouwen schreef Harmen Houtman bijzondere teksten en Lammy componeerde passende muziek. De eerste drie liedjes waren geboren. Ook de partner van Mary, gitarist Anies Latumaelissa speelde mee en werd door dit unieke trio muzikaal ingelijfd.

De liedjes worden nu driestemmig gezongen, met begeleiding van gitaar en accordeon.

Op 2 november 2018 hadden De Diva's hun debuut in het programma 'Noardewyn' van Willem de Vries bij Omrop Fryslân en dat was een groot succes. Daarom staat op 30 augustus a.s. het 2e optreden gepland, als voorproefje op een eerste 'live concert' in huiskamertheater De Wier. Dat wordt een uniek avondvullend programma bij Bob de Boer die hen heeft uitgenodigd dit eerste publieke optreden te gaan verzorgen.

Uiteraard worden (nu al 6) eigen nummers gezongen, maar ook andere liedjes uit de jaren '50 en '60: een muzikaal feest van herkenning, De artiesten zullen ook afzonderlijk een aandeel verzorgen: het wordt een afwisselend gevarieerd programma.

Anneke Douma is een 'allround' zangeres uit Leeuwarden, bekend van o.a. 't Woanskip en Bonkefeart. Ze zong vroeger bij De Sambrinco's, een echte Friese Diva dus.

Mary Veldkamp en haar partner Anies Latumaelissa komen uit Assen. Ze spelen in het jazz circuit: o.a. Embraceble Quintet en Jazzclub Assen. Mary zingt tevens in het Drents. Gitaarvirtuoos Anies schrijft veel eigen werk.

Lammy Bruyns (Heerenveen) zingt met veel liefde Franse chansons in haar Lammy Bruyns Combo. Met deze formatie speelt ze ook in het buitenland. Het vertolken van de Franse musettes op de accordeon, ondersteund door de swingende gitaren met hun speciale Django-slag is hun specialiteit. Ze won prijzen op verschillende muziekfestivals. Ze heeft nu ook met haar ensemble een speciaal Stellingwerfs programma.

Vrijdagavond 13 september 2019: "De Diva's" @ huiskamertheater De Wier in Koarnjum

Aanvang 20.30 uur, deur open 20.00 uur, entree €17,50

Toegang alleen na reserveren via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 5 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 9 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00