Afbeelding
Foto: Guido Hibma

Column G2 Makelaars: Voor ons allemaal

Column

Twee jonge dames komen de oprit op. Een stelletje denk ik, ze passen best goed bij elkaar, denk ik verder. We kletsen wat om kennis te maken en al gauw krijg ik de vraag of het dorp waar we ons bevinden een beetje ruimdenkend is. Want, zegt zij, het dorp waar ze nu huren daar lopen ze liever niet hand in hand. In al mijn naïviteit vraag ik of ze dat serieus meent, maar ik lees het antwoord aan hun beide gezichten af. Krijg het er even benauwd van; nooit gedacht dat zoiets bij ‘ons’ nog voor zou komen. Achteraf realiseer ik me dat ik daar als makelaar nog steeds te weinig bij stil sta; passen de mensen wel in deze wijk of in dit dorp, gezien hun uiterlijk, uitstraling of geaardheid?

De week erop krijg ik van een kijker de vraag of er meer donkere mensen in de buurt wonen. Want, zo zegt zij, “ik wil liever niet dat hij weer de enige getinte man in de straat is” En ze voegt eraan toe dat ze zelfs regelmatig uit moet leggen dat hij toch echt een goed lopend bedrijf heeft en de mooie auto gewoon zelf heeft gekocht èn betaald. 

Terug op kantoor deel ik het verhaal met mijn collega’s en we nemen unaniem een besluit. We gaan nog beter ons best doen om een fijn thuis voor onze klanten te vinden, ongeacht wie ze zijn en wat ze zijn. Voor hun, voor ons allemaal.   

Wil je iets kwijt over deze column of meer informatie? Een mailtje naar idee@g2makelaars.nl is voldoende. Bellen kan natuurlijk ook.

Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 20 minuten geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 3 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 7 uur geleden
Afbeelding
Internationale basisschool in gemeente Leeuwarden Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00