Afbeelding

Snel en kundig een energielabel voor uw woning

Bedrijf in beeld

FRIESLAND - Sinds 2008 is het verplicht om uw woning te voorzien van een energielabel voordat u het gaat verkopen. Sinds 2020 kan u dit niet meer zelf doen, maar moet een label worden opgesteld door een gecertificeerde energielabel adviseur. Dick van der Rol van Energielabel-Friesland voorziet koopwoningen, huurwoningen en bedrijfspanden in Noord Nederland van een energielabel, hij ziet hoe dit label steeds belangrijker wordt, voor zowel kopers als verkopers. 

Tussen 2008 en 2020 konden verkopers nog regelmatig onder een nauwkeurig energielabel uitkomen, maar die tijd is nu voorbij. Op Funda worden geen woningen toegestaan zonder een geregistreerd energielabel en de notaris mag het pand niet passeren als deze ontbreekt. Een energielabel is dus noodzakelijk. 

Energielabel-Friesland stelt een label op aan de hand van een opname ter plaatse en de nodige onderzoeken online. Van der Rol: “Eerst ga ik naar de woning om alles op te meten. Ik kijk ook naar de isolatie en naar energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met al die data ga ik naar mijn kantoor.” Op kantoor maakt Van der Rol een dossier op met alle informatie en zet de gegevens in een speciaal software programma: “En daarna vraag ik het energielabel aan.” 

Een energielabel wordt steeds belangrijk. De verkoper heeft er baat bij, omdat woningen met een zuinig energielabel meer geld opleveren. De koper weet waar hij aan toe is, hoe zuinig het huis is, en kan bij een zuinig huis korting krijgen op de hypotheekrente. Het komt dan ook voor dat Van der Rol een nieuw energielabel opstelt voor huizen die niet in de verkoop gaan: “Na woningverduurzaming kun je vaak betere voorwaarden krijgen op de hypotheek, als je met een energielabel kan aantonen dat de woning ook daadwerkelijk duurzamer is geworden.”

Heeft u (binnenkort) een energielabel nodig? Neem dan contact op met Energielabel- Friesland. Mail naar info@energielabel-friesland.nl of bel met 06-53 46 89 36. Op www.energielabel-friesland.nl vindt u meer informatie. 

Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 52 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen gisteren
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00