Bij Colors at Home Kars in Stiens koop je nu ook prachtige meubels.
Bij Colors at Home Kars in Stiens koop je nu ook prachtige meubels.

Colors at Home is vernieuwd; vanaf dit jaar ook meubels van Cozy Homes te vinden in de winkel in Stiens

Bedrijf in beeld

STIENS - Er waait een frisse wind door het winkelpand van Colors@Home Kars in Stiens. Het familiebedrijf, dat dertig jaar geleden is opgericht door Tjerry en Pieteke Kars, heeft twee nieuwe aanwinsten. Dochter Astrid en haar man Peter-Jan zijn in het bedrijf gestapt. Dankzij hun jonge en creatieve instelling heeft het bedrijf een nieuwe glans gekregen; de winkel is verbouwd, het logo is vernieuwd en er is een unieke samenwerking met Cozy-Homes, waardoor ze nu nóg beter hun klanten kunnen helpen met de hipste woninginrichting, meubels en woonaccessoires. 

Voor Tjerry en Pieteke Kars begint het ondernemersavontuur dertig jaar geleden in Stiens. Daarvoor werkt Tjerry een paar jaar bij verschillende wooninrichtingswinkels als hij bedenkt: dit kan ik ook zelf. Dan durft hij, samen met zijn vrouw Pieteke de stap te nemen. Ze betrekken een klein winkeltje van zestig vierkante meter aan de Truerderdyk in Stiens waarmee hun ondernemersdroom werkelijkheid wordt. Na drie jaar wordt dit pand te klein en verhuist de winkel naar hun huidige locatie; een boerderij van duizend vierkante meter aan de Brédyk te Stiens. Ook de vader van Tjerry (Kars senior) is vanaf dat moment veel op de zaak te vinden en werkt vol lof en zaligheid mee. Met de nodige hulp verbouwen ze samen de gehele schuur tot een prachtige showroom. In die showroom zijn de authentieke elementen van de schuur nog steeds zichtbaar. Zo zijn de raampjes van de oude koeienstal intact gebleven en komen de mooie oude bielzen goed tot hun recht.

Een familiebedrijf

Het familiebedrijf wordt geleidelijk een bekend begrip in de omgeving vanwege het vernieuwende assortiment, vertrouwde team en de goede service. Toch beseffen Tjerry en Pieteke steeds meer dat het tijd is om na te denken over de toekomst. Pieteke: “Tjerry hoopte dat het bedrijf in de familie zou blijven en dat één van onze dochters het zou overnemen. Dat wilde ik ook graag, maar ik zag ook dat mijn dochters hun eigen ding hadden. Ik vind het belangrijk dat ze doen wat zij leuk vinden.” In oktober vorig jaar bespreken ze de toekomst als familie en laat het echtpaar weten dat ze het bedrijf willen verhuren of verkopen. 

Bij Astrid, de middelste dochter, gaan de radertjes dan draaien. Astrid: “Na mijn studie ben ik gewoon gaan werken, maar ik heb altijd de droom gehad om voor mijzelf te beginnen. Ik wist alleen nog niet wat ik wilde doen.” Wanneer haar ouders vertellen over hun plan om met het bedrijf te stoppen, gaat bij Astrid een lampje branden. “Ik wist tot dan toe eigenlijk niet zo goed wat mijn ouders écht deden en ben mij gaan verdiepen in hun werk. Langzaam kwam ik erachter dat hun werk veel meer is dan wat ik altijd had gedacht. Ik werd enthousiast en zag ook dingen die ik zelf anders zou aanpakken. Een unieke kans want er is nog zoveel meer uit te halen.”

Achteraf denkt Astrid dat het goed is geweest dat ze niet vanaf jongs af aan al in de zaak heeft gewerkt. “Juist door voor andere werkgevers te werken, heb ik veel inzichten gekregen en weet ik wat ik juist wel en wat ik juist niet wil doorvoeren in onze onderneming.” 

Cozy-Homes

Vanaf 1 januari is Astrid betrokken bij het bedrijf en vanaf 1 juli heeft ook haar man Peter-Jan zich aangesloten. De vier combineren hun visie en er gaat een frisse wind door de zaak. “We zeiden: als we ervoor gaan, dan gaan we er ook echt voor en pakken we alles aan!”

Een verbouwing, waarbij de winkel is voorzien van nieuwe vloeren, alles is geverfd en opgeknapt. Met allemaal nieuwe stelling én een nieuwe look, stond op nummer één van hun to-do lijstje. Om alles die nieuwe look en feel te geven is ook het oude logo van Kars in een nieuw jasje gestoken en is het logo van Cozy-Homes er bovendien aan toegevoegd.

Echt nieuw, is de samenwerking met Cozy-Homes, waardoor Colors@Home Kars net als jaren geleden ook weer meubels kan aanbieden aan de klant. Colors@Home Kars is de derde winkel in Nederland die zich heeft aangesloten bij dit nieuwe concept. Inmiddels is de vierde winkel ook klaar en is de vijfde winkel in de maak. Cozy-Homes helpt met de inkoop van populaire meubels en woonaccessoires en zijn goed op de hoogte van alle woontrends. Op de website www.cozyhomes.nl kun je al veel inspiratie op doen. 

Trends en Mode

Bij Colors@Home Kars kun je nu dus ècht terecht voor de gehele inrichting van je huis. Voorheen was het alleen voor vloeren, raamdecoratie, gordijnen, traprenovatie, horren en buitenzonwering. Vanaf april zijn er ontzettend veel productgroepen toegevoegd om uw huis een warm thuis te maken met meubels, woonaccessoires, karpetten, verlichting, kussens en ga zo maar door. Zo kun je op één adres terecht voor al je woonwensen en is er voor elke smaak en stijl wat wils. Het mooie van dit concept is dat je bij de meubels bijvoorbeeld je gehele bank zelf kunt samenstellen. Denk hierbij aan het formaat, stof in verschillende kleuren en soorten, pootjes in verschillende materialen en kleuren en de mogelijkheid om een element van de bank elektrisch te laten werken. Staat in de showroom dus niet de kleur, het materiaal, of stof die je zoekt? Dan zit er tussen alle andere opties die mogelijk zijn, vast iets wat bij jou past. 

Dus ga je dit najaar voor een prachtige leren bank met oudgroene kussens, hou je van de stijl Boho Chic, industrieel of toch terug naar de natuur? Voor elke smaak vind je bij Cozy-Homes een trendy oplossing. Pieteke en Astrid denken bovendien graag met u mee! Het assortiment van Colors@Home Kars wordt vaak vernieuwd en opgefrist, dus u gaat zeker slagen.

Colors@Home Kars is geheel vernieuwd en daarom nodigen Pieteke, Tjerry, Astrid en Peter-Jan u graag uit om eens een kijkje te komen nemen in de winkel. Tot dan!

Colors@Home Kars – Cozy-Homes

Brédyk 27
9051 HZ Stiens
058 257 1107
www.karscolorsathome.nl
www.cozyhomes.nl
ColorsatHome Kars | Facebook
@karscolorsathome) I Instagram

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 2 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 16 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00