Afbeelding
Foto:

Opbrengsten ‘Maia en har freonen’ voor UNICEF-Oekraïne

Algemeen

Onder aanvoering van Hille Faber van Utjouwerij De Ryp slaan de Friese uitgevers de handen ineen en geven het Oekraïense prentenboek ‘Maya and her moms’ uit in het Fries. De opbrengsten van de verkoop komen ten goede aan UNICEF-Oekraïne, voor hulp aan kinderen aldaar in de oorlog. Schrijfster Tialda Hoogeveen verzorgt de Friese vertaling van het boek. Zij maakte Hille Faber attent op het initiatief, dat al door meer landen is opgepakt. Het boek ‘Maia en har freonen’ verschijnt in april, maar is nu al te bestellen bij Boeken fan Fryslân voor € 10,-.

Het kinderboek ‘Maia en har freonen’ zal belangeloos worden uitgebracht in verschillende landen, waaronder Engeland, Duitsland, Polen en Finland, en nu dus ook in Fryslân. De auteur van het boek, Larysa Denysenko, heeft speciaal voor deze uitgave een nieuwe inleiding geschreven. Dat deed ze terwijl ze met haar moeder en haar hond moest schuilen voor een raketaanval op Kiev. De illustraties zijn van Masha Foya.

Maia en har freonen

Het boek gaat over het meisje Maia en haar klasgenoten en hun gezinnen, die allemaal verschillend samengesteld zijn. De een heeft een vader en een moeder, de ander twee moeders en weer een ander heeft een stiefmoeder of een donorvader. Het centrale thema is eigenlijk dat kinderen zich overal veilig moeten voelen. En die veiligheid is op dit moment in Oekraïne ver te zoeken, nu families vluchten en uiteenvallen.

Samenwerking

De provincie Fryslân, drukkerij Van der Eems en verschillende fondsen ondersteunen het project van de Friese uitgevers. Het boek verschijnt onder de vlag van Boeken fan Fryslân en kan besteld worden via info@boekenfanfryslan.frl. Boeken fan Fryslân is er voor alle uitgevers in Fryslân en zet zich in voor de lees- en verkoopbevordering van het Friese boek.

De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 10 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00