Afbeelding

Valentijnsactie: GroenLinks houdt van fietsers!

Algemeen

LEEUWARDEN - In het kader van Valentijnsdag deelde GroenLinks Leeuwarden chocolaatjes uit aan fietsers. Dit gebeurde op het drukste fietsknelpunt van Friesland: de spooroverweg bij de Schrans en het Zuiderplein. Door deze actie wil GroenLinks (met een knipoog) benadrukken dat ze fietsen wil stimuleren. De actie werd positief ontvangen door de fietsers die soms lang moesten wachten voor de slagbomen of het stoplicht.

De ideale weggebruiker

“Fietsers stoten geen CO2 uit, zijn gezond bezig en nemen weinig ruimte in beslag bij het parkeren. Dit maakt het voor GroenLinks Leeuwarden tot ideale weggebruikers.” zegt Evert Stellingwerf, raadslid en kandidaat-wethouder voor de partij. “De fiets staat voor ons op 1!” In haar verkiezingsprogramma heeft de partij daarom volop plannen om de fiets ruim baan te geven.

Verminderen barrièrewerking van het spoor en Zuiderplein 

Stellingwerf: “Om fietsen aantrekkelijker te maken, moeten we ervoor zorgen dat het spoor geen grote barrière vormt voor fietsen. Ondergronds brengen van het spoor zou een geweldige oplossing zijn, omdat we daardoor meerdere knelpunten kunnen oplossen. Wanneer het ondergronds brengen van het spoor de komende jaren niet realistisch blijkt, zetten we in op ondertunneling van de spoorwegovergangen bij Schrans en de Pieter Stuyvesantweg.”

Ook op korte termijn ondernemen we actie om de situatie op het belangrijkste fietsknelpunt van Friesland te verbeteren: de spoorweg Schrans/ Zuiderplein. Bijvoorbeeld door de fietsers vaker groen te geven in de stoplichtcyclus of door de spoorwegovergang bij de Schrans af te sluiten voor het autoverkeer.

Andere GroenLinks-plannen op het gebied van fietsen

Comfortabele en doorlopende fietsroutes tussen de dorpen en de binnenstad van Leeuwarden Een autoluwe binnenstad met betere stallingsmogelijkheden voor fietsen Maximaal 30 kilometer per uur op onveilige wegen binnen de bebouwde kom (Willem Lodewijkstraat, Bleeklaan, Oosterkade, Westersingel) Nieuwe (recreatieve) fietspaden buiten de bebouwde kom (bijvoorbeeld de Greate Kritewei)


Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 9 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00