Ondernemer Louw Oosterhoff in zijn winkel aan de Ouddeelstraat in Leeuwarden.
Ondernemer Louw Oosterhoff in zijn winkel aan de Ouddeelstraat in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra (RondOm Vandaag)

“Ik ben blij als ik mijn klanten achterlaat met een mooi product en een glimlach”

Algemeen

LEEUWARDEN - Oosterhoff Raamdecoratie is al jarenlang een bekende naam op het gebied van raamdecoratie in Leeuwarden en adverteert ook al jaren in deze krant. Reden genoeg om bij Louw Oosterhoff, de eigenaar, langs te gaan en een mooi verhaal op te tekenen over zijn bijzondere en veelzijdige bedrijf. 

Voor ondernemer Louw Oosterhoff, eigenaar van Oosterhoff Raamdecoratie in Leeuwarden, begint het allemaal twaalf jaar geleden. Zijn schoonvader Jan Bijl is op zoek naar iemand die zijn bedrijf in de raamdecoratiebranche wil en kan overnemen. Louw werkt dan nog bij de PTT maar is op zoek naar wat nieuws en is al een paar keer gaan snuffelen bij zijn schoonvader. “Het werk sprak mij aan. Ik werk graag met mijn handen maar ben ook een echt mensenmens. Ik maak graag contact met anderen en dit werk leek de perfecte combinatie.”

Voor elke portemonnee

Louw besluit ervoor te gaan en neemt het bedrijf van zijn schoonvader over. “Ik begon in een spannende tijd. We zaten midden in de bankencrisis en mensen hadden veel minder te besteden dan nu.” Louw laat zich daardoor niet uit het veld slaan. “Er is altijd behoefte aan raamdecoratie. In tijden dat mensen wat minder geld hebben, richten we ons bijvoorbeeld meer op de goedkopere raambekleding. Ik vind dat iedereen bij ons moet kunnen slagen voor wat moois, ongeacht de dikte van hun portemonnee.”

In de beginjaren verandert het bedrijf enigszins. Waar zijn schoonvader zelf nog raamdecoratie produceert, richt Louw zich meer op de verkoop. Hij spreekt ook een andere markt aan en focust zich op particulieren (hoewel bedrijven en scholen ook zeker nog welkom zijn). Het bedrijf vestigt zich nog een tijdje in het oude pand aan de Greunsweg, tot Louw de kans krijgt om een groter pand te huren aan Ouddeelstraat 2B in Leeuwarden. Het grotere oppervlakte, waardoor het assortiment uitgebreid kon worden, in combinatie met de mogelijkheid om gratis te parkeren vlakbij de winkel, maakte de locatie voor zowel Louw als zijn klanten perfect.

Je komt met dit werk overal

Het ondernemerschap is Louw op zijn pad gekomen, hij had eerder nooit de ambitie voor zichzelf te beginnen, maar het bevalt hem goed. Vooral het werk zelf vindt hij nog elke dag prachtig. “Het mooiste is dat je overal komt, nieuwe mensen mag ontmoeten en dat je je klanten achterlaat met een mooi eindresultaat.”

Trends

Louw volgt de trends op het gebied van raamdecoraties door regelmatig een beurs te bezoeken of door langs te gaan op kijkdagen van fabrikanten. “Ik merk dat mensen steeds wat meer geld over hebben voor raamdecoratie. Vroeger zag je bijvoorbeeld dat de relatief goedkope rolgordijnen het goed deden, nu zie je dat steeds meer mensen kiezen voor bijvoorbeeld mooie gordijnen en een inbetween.” Oosterhoff Raamdecoratie biedt een prachtig en ruim assortiment van verschillende soorten raamdecoratie voor binnen- en buitenshuis. Voor elke portemonnee en woonwens is er iets moois te vinden. 

Drukte

Oosterhoff Raamdecoratie groeit de afgelopen jaren gestaag, maar zo druk als ze het nu hebben, hebben ze het nog nooit gehad. “Je merkt dat mensen én meer te besteden hebben én sneller uitgekeken raken op hun huidige raambekleding omdat ze meer thuis zitten door de coronacrisis.” 

Een no-nonsense bedrijf

Ondanks het kleine team, Louw doet bijna al het werk zelf en wordt daarbij geholpen door zijn vrouw, kunnen zijn klanten nog steeds snel en goed geholpen worden en daar is Louw trots op. “Ik wil een no-nonsense bedrijf zijn. Dat houdt in dat je gewoon eerlijk advies krijgt. Als ik denk dat iets niet goed kan of iets niet mooi zal staan, dan laat ik dat eerlijk weten. Ik probeer met de klant mee te denken en dichtbij ze te staan.” Een deel van de service is dat Louw regelmatig met staaltjes naar de klant toe gaat om hen thuis de juiste raamdecoratie te laten kiezen. “Je ziet dat veel bedrijven dat nu oppakken vanwege de coronacrisis, maar ik doe dat eigenlijk al vanaf het begin. Jouw nieuwe gordijn, jaloezie of plissé kunnen er wellicht prachtig uitzien in de winkel, maar bij jouw thuis ziet het er toch even wat anders uit.”

Louw geniet elke dag van zijn werk. Het contact met klanten, het leveren van een mooi eindproduct, dat soort zaken maken zijn dag altijd mooi. “Raamdecoratie is zowel functioneel als sfeerbepalend. Aan de ene kant heeft het een functie, maar het geeft vooral sfeer in een huis. Voor veel mensen zijn gordijnen echt de puntjes op de ‘i’.”

De toekomst

In de laatste twaalf jaar heeft Louw veel mensen mogen blij maken met mooie raambekleding. Het waren jaren met veel hoogtepunten. Eén van die hoogtepunten is toch wel de drukte van afgelopen periode. “Ik heb regelmatig kinderen van oude klanten over de vloer, die zelf voor hun eigen studentenkamer of woning iets zoeken. Dat is toch prachtig?” Louw’s no-nonsense houding op het gebied van bedrijfsvoering loont dus. Steeds meer mensen weten hem te vinden dankzij zijn goudeerlijke advies, het uitgebreide assortiment en de aantrekkelijke prijzen. Over stoppen heeft Louw nog niet nagedacht: “Ik heb er nog zoveel plezier in!”

Bent u benieuwd naar het assortiment van Oosterhoff Raamdecoratie en wilt u weten wat Louw voor uw woning kan doen? Kom dan eens langs in de winkel aan de Ouddeelstraat 2B in Leeuwarden of neem contact op voor een afspraak. Bel met 058 289 8540 of mail naar info@oosterhoffzonwering.nl

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00