Afbeelding
Foto: gemeente Leeuwarden

Cote Create ook in 2022 stadskunstenaar van Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - Het college van B&W heeft besloten dat de stadskunstenaarschap van Cote Create verlengd wordt met één jaar. Cote Create is begin 2020 voor twee jaar benoemd tot stadskunstenaar. Zij blijft dit nu tot en met 2022.

“De stadskunstenaar heeft de afgelopen twee jaar door COVID-19 steeds haar plannen moeten bijstellen. Centraal in haar plannen staan de stad als canvas en de verhalen van inwoners. Een groot aantal van haar oorspronkelijke ideeën kon ze nu niet realiseren. Door de termijn van de stadskunstenaar met één jaar te verlengen, krijgt zij de mogelijkheid om ons het komende jaar nog meer met haar kleurrijke projecten te verrassen”, aldus Hein Kuiken, wethouder cultuur.

Cote Create

Cote Create is de naam waaronder de Chileense Maria Jose Jara Veragua actief is als kunstenaar. Zij heeft de afgelopen twee jaar als stadskunstenaar onder andere vele opbeurende berichten in verschillende talen door de hele gemeente achtergelaten. Ze heeft de etalageruiten van winkeliers creatief beschilderd om zo de dromen van deze ondernemers te delen met de voorbijgangers. Dromen die door corona voor sommigen heel spannend worden om te realiseren. Ook heeft ze de straten in de binnenstad opgefleurd met haar kleurrijke straattekeningen. Cote is blij met haar functie als stadskunstenaar. “Ik gebruik mijn creativiteit om mensen te verbinden. Dat sociale aspect, daar gaat het mij om. Dat dat ‘exposure’ oplevert is natuurlijk mooi, maar niet het belangrijkste. Ik hoop dat ik uiteindelijk herinnerd wordt als iemand die hoop en liefde heeft gebracht. Iemand die om anderen geeft.”

Stadskunstenaar gemeente Leeuwarden

‘Stadskunstenaar’ is een eretitel en bedoeld om een professionele creatieve maker extra waardering en stimulering te bieden. Cote Create was in januari 2020 al uitgeroepen tot stadskunstenaar van de gemeente Leeuwarden voor de periode 2020-2021. Nu komt daar 2022 nog bij. In deze drie jaar gebruikt zij de stad als haar canvas met aandacht voor meertaligheid en voor de inwoners van de gemeente die zij een grote rol laat spelen. Cote Create richt zich voornamelijk op vormgeving en haar projecten bevinden zich voornamelijk op het snijvlak van mensen, communicatie en sociale cohesie.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 1 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 3 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 8 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00