Ewout Staartjes in Rusland
Ewout Staartjes in Rusland

Leer alles over winterzwemmen met Walrusclub Leeuwarden

Algemeen

Winterzwemmen groeit sterk aan populariteit. Maar is het altijd gezond? Op donderdag 11 november geeft winterzwem-expert Ewout Staartjes een workshop over het ‘geheim van de Russische koudetraining’ bij Walrusclub Leeuwarden. Wil je meer weten over winterzwemmen, dan is dit zeker een aanrader!

Volgens Ewout Staartjes wordt in ijskoud water het kantelpunt tussen super gezond en een aanslag op je lichaam sneller bereikt dan veel zwemmers denken. Ewout weet er alles van, hij komt al 30 jaar in Rusland en Siberië en heeft zich gespecialiseerd in deze eeuwenoude Russische traditie. Sinds 1881 wordt er in Rusland al wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. 

In de Sovjettijd is koudetraining groot geworden met de komst van zogenaamde Walrusclubs, clubs waar ze ijszwemmen in een wak. Ewout heeft tientallen van deze clubs bezocht in Rusland, Siberië en Oekraïne. In 2013 heeft hij zijn diploma instructeur winterzwemmen in Omsk behaald. Het is zijn missie geworden om deze kennis door te geven.

In Nederland heeft hij de Walrusclub opgericht waarvan Walrusclub Leeuwarden nu één van de zeven is. Hier kun je onder verantwoorde begeleiding winterzwemmen voor je gezondheid. Ewout Staartjes geeft donderdag 11 november - 19.00-21.30 uur een workshop ‘Het geheim van Russische koudetraining’ bij Walrusclub Leeuwarden.Geen nood mocht je koudwatervrees hebben want tijdens deze avond wordt er nog niet gezwommen. Onder genot van warme thee of koffie kun je genieten van de verhalen uit Rusland.”

De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 22 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00