Pepijn van Bourgonje
Pepijn van Bourgonje Foto: Melissa Wijnja

RondOm Vandaag Stagiair Pepijn: “Wat mij gelijk opviel was de relaxte werksfeer”

Algemeen

Op 26 mei is de dag van de stagiair. Speciaal voor deze dag mag de stagiair van RondOm Vandaag, Pepijn van Bourgonje, wat vertellen over zijn stage bij ons.

“In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Je komt in een nieuwe omgeving terecht en moet werken met mensen die je nog niet kent. Wat mij gelijk opviel was de relaxte werksfeer. Hierdoor voelde ik mij gelijk thuis en vind ik het altijd leuk om naar kantoor te komen. Het is hard werken, maar we hebben ook plezier met elkaar. Heel af en toe een biertje of wat fris op de vrijdagmiddag, dat had ik niet verwacht!

De verwachtingen die ik had over de inhoud van de stage blijken wel te kloppen. Het leukste vind ik dat ik veel in contact kom met verschillende mensen, bijvoorbeeld om interviews af te nemen of artikelen te schrijven. Ik hoop dat ik dat de aankomende weken nog meer mag doen! De manier hoe ze bij RondOm Vandaag de krant opmaken, verraste mij. Als redacteur maak je in principe je eigen artikelen op met een stramien, in plaats dat je het artikel bij iemand aanlevert en dat zij of hij dat gaat opmaken. Dat is soms wel even puzzelen.

Om eerlijk te zijn heb ik mijn stage ook wel een beetje onderschat, een krant maken is toch meer werk dan je denkt. Ik vind het bijvoorbeeld soms lastig om voor elke regio (Leeuwarden, Heerenveen, Drachten en de Stellingwerven) iemand te vinden die wil meewerken aan een interview, het is best veel geregel. Ik merk wel dat ik door dit soort opdrachten ook zelfstandiger word. Op dat gebied kon ik best nog wat stapjes maken. Af en toe ben ik ook wat te slordig of te makkelijk, maar daar ga ik aan werken. Ik heb gelukkig nog genoeg te leren hier. Tot nu toe vind ik RondOm Vandaag een erg leuke stageplek en ik heb het hier uitstekend naar mijn zin!

Studeer jij net als Pepijn ook Mediaredactiemedewerker of iets anders in de richting van journalistiek of communicatie en zoek je een stage? Wie weet pas ook jij in ons team als stagiair! Voor vragen mag je altijd mailen naar melissa@rondomvandaag.nl

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 1 uur geleden
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 20 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 22 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen gisteren