Afbeelding

RondOm Vandaag wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Algemeen

Nu, aan het einde van het jaar, kunnen we terugkijken op een bewogen periode. Niet alleen voor ons, als lokale uitgeverij, maar ook voor alle mensen met wie we dit jaar hebben mogen werken. Het was geen makkelijk jaar, zeker niet. Het was ook niet het jaar dat we met z’n allen voor ons zagen toen we vorig jaar in de mist elkaar een gelukkig nieuwjaar wensten. Wie had voor kunnen stellen dan een wereldwijde pandemie onze samenleving plat zou leggen?

Als krant sta je middenin de samenleving. Dit jaar hebben we ontzettend veel leuke buurtgenoten gesproken die ons wilden vertellen over hun bijzondere, inspirerende, ontroerende of grappige verhaal. Ons redactieteam, dat vorig jaar nog maar bestond uit twee redacteuren (Melissa Wijnja en Johan Vogelzang), is uitgegroeid naar een groep enthousiaste journalisten uit de regio die het heerlijk vinden om op zoek te gaan naar die unieke, lokale verhalen. Rob Dijkstra en Linda van der Heide, beide uit Leeuwarden, kwamen het team in Friesland versterken.

Daarnaast hebben we veel mooie projecten mogen starten dit jaar. Zo kwam de beroemde autotestdag van RondOm dit jaar weer terug. Met de hulp van regionale autodealers en een aantal beroemde Friezen als Elske DeWall, Raynaud Ritsma en Beitske Visser (waarover je in deze editie nog kan lezen) werd de dag een groot succes

Dit jaar hadden we ook weer de eer om veel verschillende bedrijven een plek te geven in onze krant. Wat ons echt verbaasde, was de vechtlust, de creativiteit en het doorzettingsvermogen van deze lokale ondernemers uit Friesland. Nooit hebben we gezien dat ze bij de pakken neer gingen zitten, ook al maakte het coronavirus en de maatregelen hun bedrijfsvoering praktisch onmogelijk. Het was een bewogen jaar voor iedereen, met veel ups en downs, maar samen slaan we ons er doorheen.

We zijn dankbaar dat deze lokale ondernemers ook dit jaar in ons vertrouwden om hun bedrijf op een mooie manier te presenteren in onze huis-aan-huiskrant. Wij hopen dat wij hen ook volgend jaar weer mogen helpen om hun ondernemingen op de kaart te zetten en wensen ze in het nieuwe jaar goede zaken toe.

In het speciaal willen we nog onze vaste columnisten bedankt; Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën, Ed van Dijk van Art Connection en Desirée van Dijk - Attema van Rendant. Natuurlijk ook alle andere Friezen die ons hebben geholpen om twee keer per maand een prachtige krant op de deurmat te laten vallen, willen we bedanken. Mensen die we mochten interviewen, bedrijven en sportverenigingen waar we welkom werden geheten en deskundigen die hun waardevolle licht wilden laten schijnen over belangrijke zaken, bedankt!

RondOm Vandaag kijkt uit naar de toekomst. Een toekomst waar we nog meer gaan groeien, in de regio maar ook online. Dit jaar hebben we daarvoor al belangrijke stappen gezet, door bijvoorbeeld de vindbaarheid van onze artikelen te vergroten, op sociale media te groeien, maar ook door een Youtube kanaal te beginnen waarop inmiddels al vele leuke video’s uit de buurt op zijn verschenen. We zijn klaar voor de toekomst!

Dit jaar hebben de inwoners van Friesland laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. Dat ze met tomeloze inzet klaar staan voor anderen. Meer dan ooit realiseerden wij ons hoe mooi de regio is waarvoor we mogen werken en dat we trots mogen zijn dat we deze regio’s mogen bedienen.

Namens het hele RondOm Vandaag team willen we jullie, de lezers en ondernemers, bedanken voor afgelopen jaar. We wensen jullie graag hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

RondOm Vandaag in cijfers*

Unieke bezoekers website 2020: 125.970

Aantal gedrukte kranten 2020: 3.385.588 exemplaren

Best gelezen artikel online: Haaruitval onverwacht gevolg van corona, 15.657 x bekeken

609 verschillende bedrijven / adverteerders in de krant gehad

Nieuwe Facebook volgers 2020: 1.009 nieuwe volgers

*RondOm Vandaag geeft naast vijf kranten in Friesland (Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, de Stellingwerven en Sneek) ook nog twee edities in Goeree-Overflakkee (ZH) en Schouwen-Duiveland (ZE)

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 59 minuten geleden
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 59 minuten geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 21 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen gisteren