In deze crisis zal er niet worden aangeklopt door goede doelen, wat doe jij om ze te helpen?
In deze crisis zal er niet worden aangeklopt door goede doelen, wat doe jij om ze te helpen?

Geen collectezak meer aan de deur, hoe help je nu?

Algemeen

FRIESLAND - Door de coronacrisis kunnen veel non-profit organisaties niet langs de deuren om geld op te halen, terwijl dit voor hun goede doel wel veel geld ophaalt. Deze week zou het bijvoorbeeld de collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp zijn.  Voor veel organisaties stopt de hulp die ze geven of het onderzoek dat ze doen niet tijdens de coronacrisis en hebben ze nog steeds uw steun nodig. RondOm zoekt uit welke goede doelen er deze weken voor u deur zouden hebben gestaan en hoe u ze kan helpen. 

Deze week: Nationaal Fonds Kinderhulp

Wie zijn ze: Kinderhulp vindt dat ieder kind erbij moet kunnen horen. Helaas groeit 1 op de 8 kinderen in ons land op in armoede. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

Wat doen ze met het geld: Dankzij de collecte kan Kinderhulp veel kinderen heel blij maken. Zo helpen ze Sinterklaas jaarlijks om voor 60.000 kinderen cadeautjes uit te zoeken en zorgen ze ervoor dat kinderen die geen geld hebben voor een vakantie toch een leuke zomer hebben door hen te verblijden met zomerpretpakketten vol met leuk speelgoed en leuke uitjes. Kinderhulp zorgt ervoor dat zij er ook bij horen en mooie ervaringen opdoen.

Hoe kan ik ze nu helpen: Op de website van Nationaal Fonds Kinderhulp hebben ze het mogelijk gemaakt om online een collectebus aan te maken voor het goede doel en op deze manier vrienden, familie en buren te vragen geld te doneren. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook geld doneren. Dat kan heel eenvoudig met een Tikkie. Tenslotte kun je je ook alvast aanmelden als collectant voor volgend jaar. 

Meer informatie vindt u hier

24 tot 30 maart 2020: ZOA

Wie zijn ze: ZOA biedt hulp, hoop en herstel aan slachtoffers van rampen en conflicten. Omdat ZOA in de gebieden zelf actief is, weten ze wat de mensen nodig hebben. Eerst richten ze zich op primaire behoeften, zoals eten, drinken en onderdak. Later volgen werk, onderwijs en infrastructuur. Daarmee richt ZOA zich op zowel noodhulp als wederopbouw.

Wat doen ze met het geld: Dankzij de collecte kan ZOA hulp bieden aan mensen die slachtoffer zijn van een natuurramp of gewapend conflict. De collecte gaat altijd naar de plekken waar de hulp het hardst nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er een grote noodsituatie is, zoals de hongersnood in Afrika of de bevrijding van Mosul, stelt het geld van de collecte-opbrengst ZOA in staat om snel ter plaatse te zijn en meteen noodhulp te kunnen bieden.

Hoe kan ik ze nu helpen: ZOA helpt in de meest kwetsbare gebieden van de wereld. De uitbraak van corona kan daar enorme gevolgen hebben. Er is een speciaal noodfonds opgericht voor het coronavirus waar je eenmalig geld naar kan overmaken. 

Meer informatie vindt u hier

31 maart tot 6 april 2020: Fonds Gehandicaptensport

Wie zijn ze: Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Wat doen ze met het geld: Dankzij de collecte heeft Fonds Gehandicaptensport onder andere het volgende kunnen realiseren: Extra coaching en begeleiding, de aanschaf van sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisering van bouwtechnische aanpassingen aan sportaccommodaties. Ook heeft het fonds dankzij de collecte al vele innovatieve projecten kunnen opzetten.

Hoe kan ik ze nu helpen: Ook Fonds Gehandicaptensport heeft een mooie actie bedacht. Het initiatief heet Tik’n euro. Daarmee maken ze het heel makkelijk om een euro te schenken aan dit fonds en daarna dit door te tikken naar vrienden en familie. Daarnaast kan je ook een online een collectebus aanmaken. 

Tik hier een euro

7 tot 13 april 2020: Hartstichting

Wie zijn ze: Er zijn in Nederland 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Per dag overlijden ruim 100 mensen hieraan en komen 1.000 mensen in het ziekenhuis terecht. Deze aantallen en het blijvende leed dat daaruit voortvloeit, zijn onacceptabel. Met zo veel mogelijk mensen slaat de Hartstichting de handen ineen om de ziekte terug te dringen en te beheersen. Samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers werkt de Hartstichting aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. De missie: hart- en vaatziekten te verslaan!

Wat doen ze met het geld: Dankzij de jaarlijkse collecte kan de Hartstichting miljoenen euro’s investeren in veel verschillende onderzoeken. Zo steunt men wetenschappers die signaalstoffen zoeken in het bloed, die verraden dat er iets misgaat in je bloedvaten. Daarmee kunnen artsen hart- en vaatziekten steeds eerder ontdekken, en de behandeling ervan sneller starten. Zo voorkomen we dat ‘uit het niets’ een hart- of herseninfarct ontstaat, waardoor mensen plotseling overlijden, of hun leven voorgoed moeten aanpassen. Het onderzoek levert veel verbeteringen op. Zo is bijvoorbeeld een nieuwe behandeling ontwikkeld naar beroerte, waardoor meer patiënten goed herstellen na hun beroerte. De komende jaren hebben een aantal thema’s onze topprioriteit. Bijvoorbeeld onderzoek naar hartfalen en ritmestoornissen. Bij alle onderzoeken kijken wetenschappers of er belangrijke verschillen zijn tussen mannen en vrouwen.

Hoe kan ik ze nu helpen: Op de website van de Hartstichting kan je een eenmalige gift doen. Tijdens de collecteweek hebben veel collecteurs digitaal collecte gelopen en dit was een groot succes. Het geld van deze collecte wordt gebruikt voor belangrijk onderzoek naar de impact van het coronavirus op hartpatiënten.

Doneer hier

Lees hier meer informatie

Bron

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00