Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Wees er altijd voor elkaar in moeilijke en ook minder moeilijke tijden.’

Algemeen

Het leven is al een tijdje heel anders dan vroeger. Maar dit houdt het initiatief Buurvrouw en Buurvrouw Bus niet tegen om mensen aan te sporen er voor elkaar te zijn en blijven, zelfs in deze moeilijke tijden.

Sinds december 2019 is het Buurvrouw en Buurvrouw initiatief al bezig er voor elkaar te zijn met als doel het ‘herontdekken’ van de waarde van de buurvrouw,. Daar wordt natuurlijk niet alleen een buurvrouw mee bedoeld, maar ook de buurman, de buurjongen, het buurmeisje en ga zo maar door. Het idee is om de mensen in je directe omgeving aan te sporen er voor elkaar te zijn. Beter een goede buur, dan een verre vriend.

Nu de Coronacrisis zo speelt en het dagelijks leven niet meer hetzelfde is, is het juist belangrijk om er te zijn voor anderen. Juist in deze tijd als je elkaar het hardst nodig hebt. Het maakt voor de dames van de Buurvrouw en Buurvrouw Bus geen verschil: “Crisis of niet, het is belangrijk om mensen aan te sporen er voor elkaar te zijn.”

Esmeralda merkt op dat meer mensen dit nu in zienen aanvoelen, dat zorgt ervoor dat mensen van alles bedenken om er voor elkaar te zijn: “Er komen steeds meer mooie ideeën en creatieve oplossingen voor dat wat niet meer kan.” Ze vindt gemeenschap belangrijk en zet zich in om anderen hiervan ook te overtuigen, want “Jong oud, rijk, laagopgeleid, hoogopgeleid etc. het maakt niet uit want je bent tenslotte een gemeenschap.”

Er voor elkaar zijn is een belangrijk punt dat terugkomt in het Buurvrouw en Buurvrouw Bus Initiatief. Ze werken met het motto; ‘Kijk naar het kleine en zie het grote’ waarmee bedoeld wordt dat er voor elkaar zijn niet alleen nu van waarde is, maar altijd van waarde.

Je kan kleine dingen voor elkaar doen in de gemeenschap die een grote impact heeft op hoe een ander zich gaat voelen. Het zou zonde zijn als je dat niet zou doen: “Denk aan boodschappen voor een ander doen, het lijkt iets heel onbenulligs maar kan van essentieel belang zijn voor een ander.”

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 2 minuten geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00