Afbeelding

Start inzamelingsactie Kinderfietsen in Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - Burgemeester Sybrand Buma en directeur Leden en Vereniging van de ANWB Marga de Jager geven vrijdag 4 oktober om 13.00 uur het startsein voor een grote inzamelingsactie van kinderfietsen op het Waagplein in Leeuwarden. Aan die actie doen naast de ANWB ook Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en de Stichting Kindpakket mee.

Doel van de actie is zo veel mogelijk fietsen in te zamelen voor kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor een fiets. Uit cijfers blijkt dat in Leeuwarden maar liefst één op de zes kinderen onder de armoedegrens leeft.

De ANWB roept iedereen namens de deelnemende partijen op zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Ook scholen wordt om hun medewerking gevraagd om fietsen in de zamelen voor kinderen in de leeftijd van acht tot achttien jaar. Inleveren kan vrijdag 4 oktober op het Waagplein in Leeuwarden tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor diegene die de meeste fietsen bij elkaar brengt is een leuke prijs beschikbaar. Deze wordt in november uitgereikt.

De ANWB is sinds 2015 actief met het kinderfietsenplan. Kinderfietsen worden onder meer door ANWB-vrijwilligers opgeknapt en uitgedeeld aan kinderen die het nodig hebben. Kinderen kunnen beter deelnemen aan sport- en sociale activiteiten als ze de beschikking over een fiets hebben. Het ANWB Kinderfietsenplan heeft in totaal 14.500 kinderfietsen ingezameld.

De stichting Leergeld zorgt ervoor dat de fietsen terechtkomen bij de gezinnen die het nodig hebben. De laatste twee jaar hebben zij zo'n 100 fietsen verstrekt. Inmiddels is er samen met het ANWB Kinderfietsenplan een werkplaats in Leeuwarden. Daar krijgen fietsen een opknapbeurt.

Zie ook www.anwb.nl/kinderfietsenplan

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 5 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00