Afbeelding
Natuurmuseum Fryslân

OnderWaterSafari Natuurmuseum weer open

Algemeen

Leeuwarden, vanaf dinsdag 23 april is de OnderWaterSafari in het Natuurmuseum Fryslân weer open. De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum. In september 2018 werd de OnderWaterSafari feestelijk geopend, maar problemen met de lift waren er de oorzaak van dat de attractie na drie weken weer moest sluiten. Inmiddels zijn de problemen verholpen en is de educatieve attractie klaar voor de start.

Het Natuurmuseum heeft ervoor gekozen om de problemen met de lift structureel op te lossen, ook al betekende dit dat de OnderWaterSafari voor onbepaalde tijd gesloten moest blijven. De afgelopen maanden is er veel gebeurd: er heeft een verbouwing plaats gevonden waarbij de lift is verschoven en waardoor er ruimte is ontstaan voor het plaatsen van een trap. Bezoekers kunnen nu eenvoudig met de trap naar en van de onderwaterwereld, terwijl de lift beschikbaar blijft voor mensen die moeilijk ter been zijn. Om deze verbouwing te realiseren moest een deel van het landschap afgebroken worden - en later weer opgebouwd.

Vanaf 23 april kunnen bezoekers dus weer kopje onder! En voor wie nog niet precies weet wat het is: de OnderWatersafari is een echte interactieve ride. Bezoekers stappen in een voertuig waarmee ze een reis maken door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Onderweg zien ze wat er allemaal onder de waterspiegel leeft en gaan ze op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis!

Tip: de OnderWaterSafari heeft een bepaalde capaciteit per dag. Om zeker te zijn van een plaatsje boek je een ticket met tijdslot via de website: www.natuurmuseumfryslan.nl.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 15 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 19 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 23 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00