Afbeelding
Foto: Stegenga Uitvaartzorg

Tabitha Stegenga: “Het kan ook anders, neem afscheid op een manier die bij u past”

Zakelijk

LEEUWARDEN - In de jaren dat ik uitvaartverzorger ben zijn er heel wat families geweest die me hebben gevraagd: “wat is normaal bij een uitvaart?” of “wat wordt meestal gedaan?” We zijn in gesprek met Tabitha Stegenga van Stegenga Uitvaartzorg uit Leeuwarden.

Iedereen wil op de beste manier afscheid nemen van iemand waarvan je houdt. Vaak wordt gedacht dat hetgeen waar een ander voor kiest, het beste is. Soms is dat zo, maar vaak zijn er andere mogelijkheden die de uitvaart zoveel persoonlijker maken.

Hoe lastig het soms ook is, probeer los te laten wat andere mensen denken of doen. Doe wat past bij degene die u net hebt verloren. Maak van het afscheid een mooie herinnering met respect voor zijn of haar leven.

Wat vindt u belangrijk voor uw afscheid?

Het is meestal niet eenvoudig om stil te staan bij uw eigen uitvaart of die van uw partner. Toch is het verstandig om er tijdig over na te denken. Als u aangeeft wat u belangrijk vindt, weten de nabestaanden beter welke keuzes ze kunnen maken. Wanneer u de uitvaart vooraf regelt, wordt de familie heel wat zorg bespaard.

Als uitvaartverzorger help ik u graag door mee te denken, ideeën uit te werken en wensen op een rijtje te zetten. Er is meestal meer mogelijk dan u denkt. Hoe het afscheid er uiteindelijk uit gaat zien, is uiteraard aan u.

Uitvaartwensen vastleggen

Om de gemaakte keuzes vast te leggen ontvangt u het boekje “wensen voor mijn uitvaart”. Op uw verzoek kan ik na het gesprek een indicatie van de te verwachten kosten maken aan de hand van uw uitvaartwensen.

Stegengauitvaartzorg.nl

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 12 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00