Het team van Kies Koers in Burgum.
Het team van Kies Koers in Burgum. Foto: Deepak Khoenie

Kies Koers is hét NLP-instituut van Friesland

Zakelijk

BURGUM – Ben jij op zoek naar een andere richting in het leven, of wil je graag naar een doel toewerken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Leg je vraag dan eens neer bij Opleidingscentrum en Coachingspraktijk Kies Koers in Burgum, hét NLP-instituut van Friesland. Kies Koers is een jong bedrijf met passie en vele mogelijkheden voor persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. RondOm Vandaag praat erover met oprichter Ymkje de Vries. 

Kies Koers is gespecialiseerd in Neuro Lingui¨stisch Programmeren (NLP). Dat is communicatie in de breedste zin van het woord. “Veel mensen hebben het gevoel steeds weer in hetzelfde patroon te stappen met steeds dezelfde resultaten die niet helpen. Met NLP krijg je inzicht in drijfveren en motivatie van je eigen handelen. Je handelt namelijk altijd vanuit kaders en daar reageer je op”, legt Ymkje uit. “Wij helpen je om bewust te worden van wat je doet. Als je daar grip op krijgt, kun je groeien in datgene wat je wilt bereiken.” 

Dat kan soms best confronterend zijn. Ymkje heeft dat zelf aan den lijve ondervonden. “Ik werkte in de zorg en kreeg daar een steeds meer coo¨rdinerende rol. Als leidinggevende kwam ik zo nu en dan in confronterende situaties, want sommige mensen lagen me gewoon niet. Ik kwam er achter dat ik naar mezelf moest leren kijken, want een ander kun je niet veranderen, maar jezelf wel degelijk!”

Om haarzelf te ontwikkelen begint ze met een NLP Opleiding. “Dankzij deze opleiding ben ik enorm gegroeid als mens. Je leert keuzes, stress en angst te herkennen”, licht ze toe. Ook Ymkje haar leidinggevende herkent deze ontwikkeling, dat geeft aan hoe waardevol NLP kan zijn.

Vanaf 2014 runt Ymkje een bedrijf op het gebied van NLP, namelijk Kies Koers. “Vanuit heel Nederland komen er mensen naar ons toe om een opleiding te volgen. We geven zowel persoonlijke trainingen als teambegeleiding. Dat kan zijn over een traject van een paar maanden, maar ook kortere trainingen. Bijvoorbeeld drie keer twee dagen, verdeeld over twee maanden. “Het leren en toepassen gaat namelijk in kleine stapjes. Dat gaat niet ineens”, legt Ymkje uit. 

Ben jij nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.kieskoers.nl voor meer informatie!

Prins Bernhardstraat 1a/203
9251GJ Burgum
Tel: 06 - 13 36 26 69
info@kieskoers.nl

Afbeelding
NLP maakt je bewust wat je onbewust doet Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Paaszangdienst m.m.v. Pro Rege Evenement 27 mrt., 13:10
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Gewoon een eerlijke maaltijd Gezondheid 27 mrt., 10:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Mindful Friesland start training Mindfulness Gezondheid 26 mrt., 12:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00