Afbeelding

Nieuwe standaard voor vloerisolatie Rc = 7 m²K/W?

Zakelijk

Nieuwe woningen met vloerverwarming gebouwd met een isolatiewaarde van Rc = 3,5 m²K/W in de vloer, gebruiken meer energie dan de bedoeling is. Meubels en vloerbedekkingen remmen de warmteafgifte naar boven waardoor meer warmte naar de kruipruimte wordt gestuwd. Een verdubbeling van de isolatiewaarde zou de warmtestroom door de vloer halveren en daarmee ook het warmteverlies naar onderen. Toch adviseert Milieu Centraal bij vloerverwarming Rc = 5,0 m²K/W, omdat dit in veel situaties een praktisch haalbare waarde is. Met de meeste vloerisolatiematerialen is een Rc = 7,0 m²K/W praktisch niet meer haalbaar. Het materiaal wordt simpelweg te dik om nog door een luikje te kunnen.

Dat betekent echter niet dat Rc = 5,0 m²K/W de limiet is voor de maximaal haalbare vloerisolatie. Met het TONZON Thermoskussens (drie luchtkamers) haal je al veertig jaar een Rc = 5,6 m²K/W wanneer je 25 cm lucht in het kussen opsluit. Ondertussen heeft TONZON een nieuw type Thermoskussen ontwikkeld waarbij je binnen dezelfde 25 cm Rc = 7,1 m²K/W haalt. 

Technische doorbraak

Een isolatiewaarde van Rc = 7,0 m²K/W mag gerust een technische doorbraak worden genoemd. Een dergelijke waarde kan met andere materialen moeilijk worden bereikt. Daarvoor is enorm veel materiaal nodig. Het nieuwe TONZON-product is evenals het eerdere Thermoskussen met drie luchtkamers echter volledig opvouwbaar en zeer licht. Het past met gemak door ieder luikje waar een mens doorheen kan en er zijn geen vrachtwagens nodig om het product op de plaats van bestemming af te leveren. De tabel laat zien hoeveel materiaal je nodig hebt om een vloer van 46 m² te isoleren met Rc = 7,0 m²K/W. Zet je dit in een grafiek dan zie je duidelijk dat TONZON Thermoskussens een klasse apart zijn, zowel qua gewicht als qua vervoersvolume. 

TKI Urban Energy stelt in de Routekaart Na-isolatie: “Bij een stapsgewijze aanpak heeft het in verband met het risico op schimmel en huisstofmijt de voorkeur om te starten met de vloer, vervolgens de gevel en dan het dak. Wanneer de vloer als laatste wordt geïsoleerd zullen vocht en schimmels zich daar concentreren aangezien de vloer dan de koudste (en vochtigste) plek is.” Dit betekent dat de 200.000 woningen uit het Klimaatakkoord die versneld verduurzaamd moeten worden, allemaal vloerisolatie moeten krijgen. Daarnaast zouden de woningen die eerder volgens de theemutsmethode zijn aangepakt, ook versneld vloerisolatie moeten krijgen om de gezondheid van het binnenklimaat te verbeteren. Wanneer 500.000 woningen per jaar vloerisolatie moeten krijgen en je gebruikt gewoon isolatiemateriaal met Rc = 5,0 m²K/W dan heb je 2.000 vrachtwagens per dag nodig om het materiaal bij de woningen af te leveren. Vrachtwagens die broeikasgas, stikstof, fijnstof en ultrafijnstof uitstoten en overlast veroorzaken op snelwegen en in binnensteden. Bij toepassing van het TONZON Vloerisolatiesysteem zijn deze vrachtwagens niet meer nodig.

Ga voor meer informatie naar 

www.tonzon.nl

Afbeelding
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 15 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 21 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00