Afbeelding
Douwe Egberts

‘White box’ voor DE waardepunten in supermarkten in Heerenveen

Zakelijk

HEERENVEEN – De bezoekers van de supermarkten in Heerenveen, Oudeschoot en Nieuwehorne zal inmiddels zijn opgevallen dat daar een witte box bij de entree staat. Die is herkenbaar aan de logo’s van DE, de Voedselbank en de Lions organisatie, in dit geval van LC Heerenveen e.o.

Een ieder wordt gevraagd in die ‘white box‘ de vaak in de loop der jaren verzamelde Douwe Egberts waardepunten te deponeren. Die punten worden na telling verstuurd naar de landelijke inzamelcentrale. Daar worden ze verzilverd voor pakken DE koffie; bestemd voor de Voedselbanken in de regio van de deelnemende clubs.

In tien jaar is deze actie uitgegroeid tot een overweldigend succes. Vorig jaar werden via 130 Lionsclubs bijna 100 miljoen DE waardepunten ingezameld. Dat totaal was toen mede dankzij de bijdragen die DE er aan levert, goed voor 204.000 pakken koffie. De overdracht daarvan aan de Voedselbanken vond plaats in aanwezigheid van René Froger die als ambassadeur van deze activiteit fungeert. 

Voor de ruim 1 miljoen mensen die in ons land onder de armoedegrens leven, past de prijzige koffie vaak niet in hun beperkte budget. Een ‘lekker warm bakje’ is daarom niet vanzelfsprekend. Vandaar deze landelijke activiteit van de servicegerichte Lionsclubs.

In Heerenveen staan de witte verzamelboxen in de supermarkten van AH, de beide Jumbo’s, Poeisz, de Buurtsuper in Oudeschoot en Coop Brouwer in Nieuwehorne.

Afbeelding
Gezocht: gespreksleiders voor nagesprekken bij Bingo! theatervoorstelling over armoede Samenleving 13 minuten geleden
Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 1 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 2 uur geleden
Afbeelding
SailWise heeft dringend vrijwilligers nodig voor haar watersportvakanties in Elahuizen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 20 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 23 mei, 12:25
Afbeelding
Einde seizoen sc Heerenveen: AZ blijkt te sterk in play-offs om Europees voetbal Sport 23 mei, 11:16