Afbeelding
Douwe Egberts

‘White box’ voor DE waardepunten in supermarkten in Heerenveen

Zakelijk

HEERENVEEN – De bezoekers van de supermarkten in Heerenveen, Oudeschoot en Nieuwehorne zal inmiddels zijn opgevallen dat daar een witte box bij de entree staat. Die is herkenbaar aan de logo’s van DE, de Voedselbank en de Lions organisatie, in dit geval van LC Heerenveen e.o.

Een ieder wordt gevraagd in die ‘white box‘ de vaak in de loop der jaren verzamelde Douwe Egberts waardepunten te deponeren. Die punten worden na telling verstuurd naar de landelijke inzamelcentrale. Daar worden ze verzilverd voor pakken DE koffie; bestemd voor de Voedselbanken in de regio van de deelnemende clubs.

In tien jaar is deze actie uitgegroeid tot een overweldigend succes. Vorig jaar werden via 130 Lionsclubs bijna 100 miljoen DE waardepunten ingezameld. Dat totaal was toen mede dankzij de bijdragen die DE er aan levert, goed voor 204.000 pakken koffie. De overdracht daarvan aan de Voedselbanken vond plaats in aanwezigheid van René Froger die als ambassadeur van deze activiteit fungeert. 

Voor de ruim 1 miljoen mensen die in ons land onder de armoedegrens leven, past de prijzige koffie vaak niet in hun beperkte budget. Een ‘lekker warm bakje’ is daarom niet vanzelfsprekend. Vandaar deze landelijke activiteit van de servicegerichte Lionsclubs.

In Heerenveen staan de witte verzamelboxen in de supermarkten van AH, de beide Jumbo’s, Poeisz, de Buurtsuper in Oudeschoot en Coop Brouwer in Nieuwehorne.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Suppen: perfect als work-out en uitje Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe college Heerenveen bekend Politiek 21 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
Bij atelier Nynke & Blom doen ze alleen dingen die ze leuk vinden Persoonlijke verhalen 30 jun, 15:00
Afbeelding
Nieuwe coalitie Heerenveen zet eerste stap in hoofdlijnenakkoord Politiek 30 jun, 12:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00