Afbeelding

Wonen in Heerenveen

Wonen

HEERENVEEN - Een gemeente die makkelijk bereikbaar is, zowel over de weg als met het openbaar vervoer, een groot scala aan winkels, scholen en voorzieningen op het gebied van zorg, cultuur en recreatie. De Gemeente Heerenveen voldoet aan deze belangrijke aspecten en is waarschijnlijk daarom zo’n aantrekkelijke gemeente om te wonen. Sinds 1996 is het aantal inwoners met 30 procent toegenomen. Op 1 januari 2022 telt de gemeente 51.119 inwoners. RondOm Heerenveen licht deze aspecten even voor je uit. 

In Heerenveen vind je tien wijken, namelijk: De Akkers, De Greiden, Heidemeer, Haskerveen, Heerenveen Centrum, Heerenveen Midden, Heerenveen Noord, Het Meer, Nijehaske en Skoatterwâld. Elke wijk is uniek en herkenbaar om haar eigen bouwstijl. Heerenveen biedt een interessante combinatie van stedelijke voorzieningen en landelijke rust. Goed en betaalbaar wonen kan in Heerenveen. 

Prachtig buitengebied

Ben je echter op zoek naar (meer) ruimte en rust? Neem dan eens een kijkje in het prachtige buitengebied van Heerenveen. Rondom Heerenveen liggen namelijk 21 schitterende dorpen met elk een uniek karakter. Neem bijvoorbeeld de idyllische bossen van Oranjewoud, het karakteristieke dorp Mildam aan de rivier de Tjonger of Katlijk met de rustgevende heiden. De Gemeente Heerenveen biedt voor een ieder voldoende mogelijkheden. 

Plannen voor het centrum

De gemeente Heerenveen heeft plannen om het centrum op te knappen. Dit betekent een optimale plek om te wonen, te werken en te recreëren. Zo gaat WoonFriesland bijvoorbeeld 92 nieuwe appartementen bouwen in het centrum van Heerenveen. Het oude kantoor van WoonFriesland en het oude postkantoor aan het Kuperusplein worden daarbij afgebroken. Hiervoor in de plaats komt een woontoren met daarin 92 appartementen. De appartementen zijn geschikt voor 1 en 2 persoonshuishoudens en bevatten een of twee slaapkamers. De planning is dat de bouw in het najaar van 2022 van start en dat de appartementen begin 2024 worden opgeleverd. 

“Een optimale plek om te wonen, te werken en te recreëren.”

Meer groen

De aanpak van het Burgemeester Kuperusplein, het Ernst van Harenplein en het Gashoudersplein voorzien in de behoefte aan meer groen in het centrum. Daarnaast staat onder andere de bouw van een parkeergarage op het Burgemeester Kuperusplein gepland, waardoor er voldoende plek is om te parkeren. Het is de bedoeling dat de Albert Heijn verhuist naar een ruimere locatie, zodat de bevoorrading eenvoudiger en veiliger kan. Dit geeft ook de mogelijkheid om het ABC-complex (Albert Heijn-Blokker-C&A) uit te breiden.

Woningnood tegengaan

Bovendien heeft de Gemeente Heerenveen plannen voor circa 300 woningen in de buurt van het Abe Lenstra-stadion. Het gaat om een gebied van zo’n 200 meter bij 140 meter aan de noordzijde van de Atalantastraat. De Gemeente Heerenveen wil daarmee een steen bijdragen om de huidige woningnood in het land aan te pakken.

Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 12 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00