Afbeelding
Foto: SAV Health Boutique Heerenveen

Achter de doeken van Aerial Yoga

Sport

HEERENVEEN - Aerial yoga, wellicht heb je er al van gehoord. Deze variant van yoga heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en wordt steeds vaker beoefend door enthousiaste yogaliefhebbers. In Heerenveen bevindt zich Savannah van der Wal, de eigenaresse van SAV Health Boutique Heerenveen en de Aerial Academie, ze vertelt ons meer over de unieke sport.

Bij Aerial yoga wordt het lichaam ondersteund door een doek of hangmat, dat functioneert als een combinatie van docent en fysiotherapeut. “Het doek maakt het mogelijk om het lichaam gemakkelijker te bewegen en uit te strekken,” legt Savannah uit. Deze unieke benadering biedt zowel fysieke als mentale voordelen, waardoor het een ideale sport is voor mensen met diverse klachten, zoals rug- of bekkenproblemen. 

De populariteit van Aerial yoga is in de afgelopen jaren toegenomen, wat duidelijk merkbaar is op de werkvloer van Savannah’s academie. ‘’Veel yogadocenten tonen interesse in het specialiseren in Aerial yoga,’’ legt Savannah uit. Maar waarom is Aerial yoga zo populair geworden? Volgens Savannah is het de combinatie van spanning en vernieuwing die mensen aantrekt. “Het ziet er heel spannend en acrobatisch uit,” zegt ze. “Maar het heeft ook een heel therapeutische kant.” 

Aerial yoga bevordert niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid van deelnemers. Met lessen die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen, zoals Yin-yoga voor de oudere generatie en intensievere lessen voor jongeren. Ook wordt er in de praktijk van Savannah Aerial massages en Aerial zwangerschapsyoga aangeboden. Toch zijn er uitdagingen verbonden aan deze unieke sport. Voor sommigen kan het moeilijk zijn om zich volledig te ontspannen, terwijl anderen wellicht de fysieke kracht missen om bepaalde houdingen uit te voeren. Door verschillende lessen aan te bieden, probeert Savannah deze uitdagingen te overwinnen en Aerial yoga toegankelijk te maken voor iedereen. 

Savannah gelooft dat het beeld van Aerial yoga zal evolueren, waarbij de therapeutische aspecten steeds meer worden erkend. “Het wordt door beoefenaars ook wel omschreven als een soort herboren gevoel,” zegt ze. “Je zit helemaal in je eigen bubbel dankzij het doek.” Voor degenen die twijfelen om te beginnen met Aerial yoga, heeft Savannah een eenvoudig advies: “Geef jezelf de tijd om het te leren kennen. Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Als het de eerste keer leuk is, blijf het dan proberen.”

Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 5 seconden geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 2 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 16 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 22 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur gisteren
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 26 apr, 08:00
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00