Afbeelding
Foto: Pexels

Smullen op Super Saturday bij thuisduels VC Sneek

Sport

SNEEK - Volleyballiefhebbers wordt verzocht werkzaamheden in de tuin uit te stellen tot nader order, want komende zaterdag riekt het weer naar schitterend volleybal in de Sneker Sporthal met twee mooie wedstrijden van zowel VC Sneek heren 1 als de dames van Friso Sneek.

Toppositie voor heren VC Sneek

De heren van VC Sneek hebben de opgaande lijn duidelijk weer te pakken. Na de thuiswinst op Dynamo 2 volgde er vorige week een uiterst belangrijke zege op concurrent Vives dat met 1-3 in de rumoerige thuishal in IJsselstein de deksel op de bekende neus kreeg. Met dit resultaat staan de Snekers op een prachtige tweede plaats in de Topdivisie. Om 16.00 uur treden zij aan tegen Olhaco. De ploeg uit Hoogeveen staat voorlaatste en heeft de punten broodnodig om volgend jaar niet in de eerste divisie te belanden. Voor VC Sneek is het belangrijk de drie punten thuis te houden en de positie in de top te verstevigen.

Ideaal scenario

Na het verlies tegen Apollo 8 is het zaak voor trainer/coach Erik Reitsma om zijn team weer op de rit te krijgen voor het duel tegen Sudosa/Desto. De Drenten kregen met 2-3 klop van Djopzz Zwolle en kunnen door winst met Friso Sneek gelijk komen. Zover wil de Sneker brigade het niet laten komen natuurlijk want een triomf betekent dat men de concurrent op vier of zes punten zet. Een ideaal scenario zou dat zijn.

Ruim op tijd zijn

Gezien de drukte van de laatste weken en de populariteit van het volleybal in Sneek wordt de toeschouwers verzocht ruim op tijd te zijn. Voor de heren is de entree gratis. Voor de wedstrijd van Friso Sneek tegen Sudosa/Desto kan men terecht op de site van de club voor een ticket al zijn de kassa’s vanaf 18.30 ook open.

Acties

Daarnaast is er volop actie en wordt iedereen verzocht houdbare producten mee te nemen voor de landelijke actie van de Voedselbank waaraan de Sneker club meedoet. Tevens kan zich vergapen aan de paaseieren en zijn er leuke bidons en tasjes van VC Sneek te koop bij de merchandising afdeling. Ook zijn diverse clubs te gast uit de regio om de sfeer nog een extra dimensie te geven. Kortom: een heerlijk middagje en avondje uit in volleybalminded Sneek!

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 8 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00