Afbeelding

Wie heeft een mandje voor kleine Sheldon

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor Sheldon. 

“Vandaag mag ik mijzelf voorstellen: mijn naam is Sheldon, ik ben een gecastreerd reutje en geboren in november 2020. Wat voor ras mijn ouders waren is niet helemaal duidelijk; in ieder geval waren ze niet groot, want ik heb maar een schofthoogte van ongeveer 35 cm. Ik ben (al zeg ik het zelf) een heel leuk en vriendelijk hondje, maar wel eentje met een wat gevoelige aard. Ben dol op knuffels, hou van aandacht maar vindt het ook fijn om sportieve dingen te doen met mijn baasje, bijvoorbeeld een leuke hondensport. O ja: en lange wandelingen vind ik ook super.”

Kinderen, bezoek en andere huisdieren

“Ik kan goed omgaan met kinderen; maar woon het liefste niet bij kinderen onder de 12, want daar word ik soms helemaal druk van. Als je bij mij op bezoek komt, hou ik ervan om gezellig even kennis te maken en grote kans dat ik je dan weer met rust laat hoor en mijn eigen plekje op zoek. Met andere honden ga ik goed om en wil graag met ze spelen. Nu woon ik nog samen met een ouder hondje en een kat, alleen is het jammer dat mijn hondenmaatje te oud is om met mij te willen spelen. Helemaal alleen thuis zijn ben ik dus niet gewend, maar dat kan ik best leren hoor.”

Autorijden, wandelen of lekker relaxen 

“Autorijden vind ik geen probleem, zeker niet als we dan ergens lekker gaan wandelen. Als ik dan ook nog mag loslopen, dan zie je mijn staartje flink heen en weer gaan van blijdschap. Tja: wat kan ik nog meer over mezelf vertellen? Ik blaf stiekem wel naar schaapjes maar doe ze niets; en eendjes het water in jagen vind ik ook een leuk spelletje. En wat ik ook fijn vind is om samen met mijn baasje op de bank te zitten, al val ik dan meestal wel in slaap (bij voorkeur onder mijn dekentje).”

“Denkt u een leuke sportieve baas (gezin) voor mij te zijn, houdt u ook van wandelingen en knuffelmomenten, dan passen wij misschien goed bij elkaar.”

Bent u diegene die we zoeken voor Sheldon, bel dan met 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com 

Let op: de herplaatsing van Sheldon wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de plaatsing van Sheldon of andere huisideren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Sheldon op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 1 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 22 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur gisteren
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 26 apr, 15:00