Vrijwilliger Wil Bosman met de Heart Pillow
Vrijwilliger Wil Bosman met de Heart Pillow Foto: Rob Dijkstra

Heart Pillows: Een liefdevolle houvast

Samenleving

De 74-jarige Wil Bosman uit Heerenveen helpt al vanaf het begin in 2019 mee met het maken van Heart Pillows. Heart Pillows zijn zachte kussentjes om onder de arm te dragen om zo pijn en spanning van een operatiewond te verlichten. De Heart Pillow biedt vooral ook emotionele steun voor vrouwen met borstkanker.

Stichting

Op 6 januari 2020 richtte Renée Louwes uit Heerenveen de officiële Stichting Heart Pillow op. Ondertussen helpen naast Wil nog een vaste groep van 20 vrijwilligers aan de kussentjes. De focus van de stichting ligt nu op het verhogen van de bekendheid van de Heart Pillows. In anderhalf jaar tijd zijn er al meer dan 1000 Heart Pillows verspreid. Onder andere ziekenhuizen en fysiotherapeuten maken hier graag gebruik van.

Emotionele gedachte

Wil heeft zelf een emotionele reden dat ze meehelpt bij het maken van de Heart Pillows: "Mijn moeder heeft zelf borstkanker gehad en in die tijd was er absoluut geen sprake van dit soort dingen. Ik vind dit daarom een mooie manier om iets terug te doen voor de samenleving." Met alle liefde en plezier helpt Wil dan ook om anderen bij te staan. Daarnaast merkt ze dat er veel baat is bij de kussentjes: "Een vriendin van mij heeft afgelopen jaar borstkanker gekregen. Ik stuurde haar een kussentje en ik geloof dat ze het nog geen uur in huis had en dat ze zei: 'Goh, wat is dit iets moois om de pijn te verzachten'. Ik stuurde het gelijk door naar Renée om te laten zien hoe enthousiast het ontvangen werd, geweldig."

Veel vraag

De stichting merkt naast de positieve reacties, dat er ook steeds meer vraag komt naar de Heart Pillows. Zelfs uit Duitsland en België komen nu al aanvragen binnen. Voorzitter Renée Louwes vindt dat de Heart Pillows voor iedereen toegankelijk moeten zijn. De stichting leeft daarom van vrijwillige donaties: "Het moet geen financiële last worden voor mensen om een kussentje te krijgen. Ik geloof dat iedereen baat heeft bij een Heart Pillow." Daarnaast maakt het volgens Wil niet uit of er nu een kussentje gemaakt wordt voor mensen in Nederland of in Duitsland: "Als zij er net zoveel plezier van hebben, dan zijn wij tevreden!"

Meehelpen

Naast dat er geld of materiaal gedoneerd kan worden, is het ook mogelijk om te helpen bij het maken van de Heart Pillows. "Buiten het feit dat het ondersteuning biedt voor patiënten, zorgt het maken er van ook voor veel voldoening en gezelligheid bij de vrijwilligers", schrijft Louwes op haar website. De stichting organiseert iedere maand een aantal middagen en avonden bij de Skulp in Heerenveen om de Heart Pillows te maken. Het is wel noodzakelijk om je hiervoor van tevoren op te geven, in verband met de corona maatregelen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.heartpillow.frl of stuur een mailtje naar renee.heartpillow@outlook.com

Afbeelding
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe college Heerenveen bekend Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Bij atelier Nynke & Blom doen ze alleen dingen die ze leuk vinden Persoonlijke verhalen 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe coalitie Heerenveen zet eerste stap in hoofdlijnenakkoord Politiek gisteren
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00
Afbeelding
Oud-notaris Yntze Hoekstra signeert bij Boekhuis De Brug Algemeen 29 jun, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte op markt recreatiewoningen Recreatie & Ontspanning 29 jun, 12:00