Afbeelding

Nieuwsgierige Kaira zoekt een nieuw mandje

Persoonlijke verhalen

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Maak kennis met de bikkel Kaira.

Dit is Kaira, een gesteriliseerd Jack Russel teefje en geboren in 2013. Helaas moet er vanwege een echtscheiding en daardoor full-time werken een ander thuis worden gezocht. Het is een echte bikkel die weet wat ze wel of niet wil. In huis is ze rustig en lief; moet je even weg is dit geen probleem voor haar. Ze speelt graag met haar bal en piepbeestjes en geeft zelf wel aan als ze op schoot wil of gewoon wat aandacht. Komt er bezoek, dan is ze nieuwsgierig en komt belangstellend een aaitje halen. 


Ze is bekend met een kat in huis, al wil ze die buiten nog wel eens opjagen. Tot voor kort woonde ze samen met een andere hond; dit ging prima. Kaira is geen kleine kinderen gewend en dus plaatsen we haar alleen bij kinderen boven de 12 die weten hoe je een hond in zijn waarde moet laten. Ze gaat graag met je mee op pad en kan tijden wandelen zowel aangelijnd als los. 


Bijschrift - Credit

Ze loopt ontzettend graag met grote stokken, maar dit is echter af te raden omdat ze hier zo onvoorzichtig mee is dat dit in het verleden al een paar keer tot een dierenarts bezoek heeft geleid. Kaira kan mee in de auto, maar dan is ze wel erg aanwezig, is druk en gaat piepen (dit komt voort uit haar enthousiasme). Kortom: een leuke echte Jack Russel die binnen rustig maar buiten nog zeer actief is. 

Bent u diegene die denkt: wat een leukerd, die zou prima bij mij passen: dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Kaira op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.


Bijschrift - Credit

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 minuten geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn gisteren
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 26 apr, 10:00
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 26 apr, 08:00