Afbeelding

Jaap Louwes & De Lossebinde

Evenement

OLDEBERKOOP - Op zondagmiddag 11 december geeft zanger-troubadoer Jaap Louwes met de LosseBinde een optreden in het Grand-Café café van de MfA aan de Willinge Prinsstraat 24 in Oldeberkoop. 

Dit optreden begint om 14:30 uur en de entree bedraagt € 10.-

Jaap Louwes, woonachtig in Haulerwyk is al actief als singer/songwriter/troubadour sinds begin jaren 80 ‘. Zijn zelfgeschreven repertoire vindt gaandeweg een plek op de Friese podia door optredens in kroegen, feesttenten, straatfestivals etc.

De eerste nummers bereiken via Omrop Fryslân een breder publiek: “Girl”, “Ik doch’t moarn wol” en “Dwas yn ‘e hasses” zijn titels uit die tijd. Van 1988-1992 was Jaap zanger bij Bricquebec. Onder het motto “Bier in huis” zijn er veel optredens in en rondom Fryslân. In die periode verschenen er twee albums:”Ik doch ‘t moarn wol”(1988) en “Let us mar rinne” (1992).

Daarna gaat hij verder als troubadour en treedt hij op met zijn akoestische Rock & Roll.

In 1992 werd de cd “Skobberdebonk” uitgebracht met o.a. “de Wâldwei”, “Overal gelijk” en “Ezel no. one” en in 2001 verschijnt “Fratsen” met titels als “Hollander in Fryslân”, “Tusken de earen” en “in Drinkliet”. In de periode daarna werkte Jaap mee aan een productie van TRYATER (de LytseSeemermin, 1992) en het toneelstuk “Op syk ne Eeltsje” van het gezelschap Bennie Huisman.

Met de “Fjouwer Trûbadoers” (Piter Wilkens, Doede Veeman, Gurbe Douwstra en Jaap) zijn er vele optredens van 2002-2014 en verschijnen er twee cd’s: “D’r tuskenut” (2004) en 

“De alde púndyk van del” (2008). In 2008 nam hij deel aan het project “Cohen in het Fries” met zijn uitvoering van “The Light Blue Raincoat”.

Sinds 2010 treed Jaap regelmatig op met het “vaste gelegenheidsteam” DE LOSSEBINDE, . waaronder wee keer op het Aaipop festival. Met De Lossebinde, bestaande uit gitarist Nathaniel van Veenen, bassist Bonne v.d. Muur en slagwerker Jelle Gietema verschijnt in de zomer van 2019 de c.d. “Zet Mij Op”. Op deze plaat staan titels als “Memmen by it stek” en “Spikerjack”, ook op dit album een duet met zangeres Griet Wiersma (”Together”) en een nummer met de “Fjouwer Trûbadoers” (”Dan die ik it mei dy”).

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 21 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00