Afbeelding
Foto: www.vptzjuliajanwouters.nl

Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen

Duurzaamheid

HEERENVEEN - ‘Na een dienst in het hospice fiets ik altijd weer rijker naar huis’ vertelt één van de circa 78 vrijwilligers, ‘Ik ben nog nooit met tegenzin aan een dienst begonnen’, vult een ander aan.

Vrijwilligers in het Julia Jan Wouters Hospice te Heerenveen bieden eenieder in de laatste levensfase en diens naasten (daar waar nodig en gewenst) tijd, aandacht en ondersteuning, altijd in samenwerking met professionele verpleegkundigen en coördinatoren.

Aandacht voor de mens

‘Niet iedere vrijwilliger heeft een zorgachtergrond, integendeel. De sectoren waarin onze vrijwilligers werkzaam zijn of zijn geweest lopen heel erg uiteen’, zo meldt Ietje Miedema, samen met Ingrid Gelink coördinator van het hospice. ‘Wat men echter allemaal gemeen heeft is de enorme aandacht voor de mens en de wens iets wezenlijks voor een ander te doen’. Onze gasten zijn uitgangspunt voor al ons handelen.

De werkzaamheden in het hospice omvatten meer dan alleen de zorg aan bed. Het bestuur van de Stichting VPTZ Julia Jan Wouters bestaat bijvoorbeeld ook volledig uit vrijwilligers, net als de tuinvrijwilligers en de groep technische vrijwilligers. Een groep kookvrijwilligers verzorgt de dagelijkse warme maaltijd.

Digitaal rooster

Momenteel zoeken we zowel kookvrijwilligers als zorgvrijwilligers. Ben je 4 – 8 uur per week beschikbaar dan nodigen we van harte uit te reageren. Het inroosteren verloopt via een digitaal rooster, je kiest de diensten die het best in je agenda passen. 

‘Ietje schetste al dat veel van onze vrijwilligers geen zorgachtergrond hebben en dat is zeker op mij van toepassing’, vertelt de laatste vrijwilliger die we vandaag spreken. ‘Ik werk in het logistiek en gebruik mijn werk in het hospice om in balans te blijven, om maatschappelijk datgene bij te dragen wat ik in mijn betaalde baan mis. Zelfs met een werkweek van 38 uur in ploegendienst vind ik altijd wel de energie om een dienst in het hospice te draaien. Het is zelfs zo dat de gasten, hun naasten en niet te vergeten mijn collega vrijwilligers, mij de energie dubbel en dwars teruggeven.’

Voor meer informatie: www.vptzjuliajanwouters.nl 

of kunt u bellen met 06-55168872 

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00