Afbeelding
Foto: www.vptzjuliajanwouters.nl

Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen

Duurzaamheid

HEERENVEEN - ‘Na een dienst in het hospice fiets ik altijd weer rijker naar huis’ vertelt één van de circa 78 vrijwilligers, ‘Ik ben nog nooit met tegenzin aan een dienst begonnen’, vult een ander aan.

Vrijwilligers in het Julia Jan Wouters Hospice te Heerenveen bieden eenieder in de laatste levensfase en diens naasten (daar waar nodig en gewenst) tijd, aandacht en ondersteuning, altijd in samenwerking met professionele verpleegkundigen en coördinatoren.

Aandacht voor de mens

‘Niet iedere vrijwilliger heeft een zorgachtergrond, integendeel. De sectoren waarin onze vrijwilligers werkzaam zijn of zijn geweest lopen heel erg uiteen’, zo meldt Ietje Miedema, samen met Ingrid Gelink coördinator van het hospice. ‘Wat men echter allemaal gemeen heeft is de enorme aandacht voor de mens en de wens iets wezenlijks voor een ander te doen’. Onze gasten zijn uitgangspunt voor al ons handelen.

De werkzaamheden in het hospice omvatten meer dan alleen de zorg aan bed. Het bestuur van de Stichting VPTZ Julia Jan Wouters bestaat bijvoorbeeld ook volledig uit vrijwilligers, net als de tuinvrijwilligers en de groep technische vrijwilligers. Een groep kookvrijwilligers verzorgt de dagelijkse warme maaltijd.

Digitaal rooster

Momenteel zoeken we zowel kookvrijwilligers als zorgvrijwilligers. Ben je 4 – 8 uur per week beschikbaar dan nodigen we van harte uit te reageren. Het inroosteren verloopt via een digitaal rooster, je kiest de diensten die het best in je agenda passen. 

‘Ietje schetste al dat veel van onze vrijwilligers geen zorgachtergrond hebben en dat is zeker op mij van toepassing’, vertelt de laatste vrijwilliger die we vandaag spreken. ‘Ik werk in het logistiek en gebruik mijn werk in het hospice om in balans te blijven, om maatschappelijk datgene bij te dragen wat ik in mijn betaalde baan mis. Zelfs met een werkweek van 38 uur in ploegendienst vind ik altijd wel de energie om een dienst in het hospice te draaien. Het is zelfs zo dat de gasten, hun naasten en niet te vergeten mijn collega vrijwilligers, mij de energie dubbel en dwars teruggeven.’

Voor meer informatie: www.vptzjuliajanwouters.nl 

of kunt u bellen met 06-55168872 

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Outdoor Oudehaske verrast bezoekers met nieuwe activiteiten dankzij jonge ondernemer Sport 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Fryske Tsjinst: Wa is God foar dy? Samenleving 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
Eis OM: vier maanden voorwaardelijke celstraf voor niet inroepen van hulp bij overlijden Lisette Elzinga Politie 1 jun., 08:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00