Afbeelding

Protestantse kerk Heerenveen: Houd moet, heb lief

Cultuur

Het zijn onrustige tijden. Wat helpt ons om vol te houden? We kunnen elkaar een steuntje in de rug geven! Dat probeert de Protestantse Gemeente Heerenveen met de slogan: Houd moed, Heb lief.

Vanaf woensdag 25 maart 2020 wapperen vlaggen met bovenstaande lay-out bij onze kerkgebouwen Trinitas en Sionskerk in Heerenveen! Aan het kerkblad dat deze week verspreid wordt, oplage 2200 adressen, is deze banner als A3 poster toegevoegd met daarop de oproep om de poster voor het raam te hangen. Daarnaast zijn er 1000 extra posters besteld die buiten de gemeentekring verspreid worden. Op Facebook gaat de banner nu al als een lopend vuurtje: iedereen kan de woorden toevoegen als kader aan zijn of haar profielfoto en dat gebeurt al van Groningen tot Zeeland! (https://bit.ly/2QBejMG). 

De woorden uit het Bijbelboek 1 Korinthe 13:7 liggen als basis onder deze slogan. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden.' (vertaling: Bijbel in Gewone Taal) Het is de liefde die ons moed geeft! 

De liefde krijgt ook vorm in de volgende acties: de belactie Geef me er 5! loopt. Gemeenteleden bellen vijf personen, om te vragen hoe het gaat. Op zondagmorgen streamen de predikanten van de Protestantse Gemeente Heerenveen op toerbeurt een meditatie met muziek, op woensdag volgt een ochtendgebed en op vrijdag een vlog voor jongeren. Deze zijn te vinden op YouTube kanaal Beamteam Trinitas. Een lokaal en hoopvol beeld. 

In deze onzekere tijd die ons wellicht verlammen kan, laten we ons in beweging brengen door de liefde. Door God die Liefde is. Wilt u meer informatie over onze bewegingen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Houd moed en heb lief! 

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 9 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 14 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 16 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 26 apr, 15:00
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 26 apr, 12:00
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 26 apr, 10:00