Janneke, Tineke en Leo
Janneke, Tineke en Leo Foto: Foto's: Rob Dijkstra (RondOm Vandaag)

Leo van der Veen Colors@Home viert veertigjarig jubileum

Bedrijf in beeld

HEERENVEEN - Woonwinkel Colors @ Home Leo van der Veen, in Heerenveen te vinden aan Schans 3, viert dit jaar haar veertigste verjaardag. Reden genoeg om een keer langs te gaan bij deze mooie en ruim ingerichte winkel om het gesprek aan te gaan met oud-eigenaar Leo van der Veen en de twee dames die nu aan het roer staan: Tineke Bottinga en Janneke Oenema.

Het verhaal van Colors @ Home Leo van der Veen begint veertig jaar geleden als Leo van der Veen besluit dat het tijd is voor de volgende stap. De dan jonge ondernemer begint zijn carrière als timmerman, maar laat zich tijdens de recessie in de jaren ‘60 omscholen tot stoffeerder. Dat blijkt een goede keus te zijn. Hij verliest zijn hart in het vak en kan zich volop ontwikkelen bij verschillende werkgevers in Friesland. Leo blijkt een handige en technische stoffeerder te zijn, maar blinkt pas écht uit als verkoper: “Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik genoeg kennis had verzameld om voor mijzelf te beginnen. Van de gemeente kreeg ik 150 vierkante meter aangeboden, een deel van de huidige winkel, en op 15 december 1981 kreeg ik de sleutel.” 

Leo bouwt zijn bedrijf helemaal zelf op; hij verbouwt het pand, installeert een gaskachel en bouwt zijn eigen klantenbestand uit. “Het was hard werken,” vertelt Leo over die tijd, “maar het was ook heel lonend. Ik zag hoe mijn doelen slaagden en hoe we steeds meer konden groeien. Ons vak is een boeiende wereld. Ik heb het werk zien evolueren. Vroeger waren we een hele dag bezig met maar één kamer, nu kan dit werk veel efficiënter worden uitgevoerd waardoor we meer tijd overhouden om de klanten goed te informeren.”

Nieuwe eigenaren

Dankzij de kwalitatief sterke producten in het ruime assortiment, de uitgebreide kennis van het personeel en de klantvriendelijke service is Colors @ Home Leo van der Veen een bekende en vertrouwde naam geworden in de regio van Heerenveen. Leo van der Veen heeft in zijn leven keihard gewerkt om de beste kwaliteit en service te leveren en hij is blij dat zijn opvolgers, dochter Tineke Bottinga en vaste kracht Janneke Oenema, zijn visie en de passie voor het vak delen. 

Tineke en Janneke nemen in 2018 het roer over van Leo. Dochter Tineke is al vanaf jongs af aan betrokken bij het bedrijf van haar vader en wist al jong dat ze zijn bedrijf graag wilde overnemen. Janneke is al vanaf 2001 werkzaam bij het bedrijf, eerst als parttime medewerker en daarna krijgt ze steeds meer verantwoordelijkheden. Janneke: “Als nieuwe eigenaar komt er veel op je af. Ten eerste heb je al de reguliere werkzaamheden: in- en verkoop, interieuradvies, metingen aan huis en het uitwerken van offertes, maar daar komen natuurlijk nog meer taken bij als eigenaar. Denk aan planning, administratie, et cetera. Tineke en ik zagen het beide wel zitten om leiding te geven over dit mooie bedrijf, maar wilden het wel écht samen doen.” Dat blijkt een goed idee te zijn. De dames werken goed samen en zitten om één lijn. Janneke: “We weten wat we aan elkaar hebben.”

Vloeren

In de woonwinkel van Janneke en Tineke kun je alles vinden op interieurgebied. Zo hebben ze een ruim assortiment aan vloerproducten, zoals laminaat, pvc, marmoleum, kurk, houten vloeren en tapijten. Janneke en Tineke zien in die wereld veel trends, bijvoorbeeld de visgraatvloer die momenteel erg populair is, maar zien aan de andere kant ook dat veel mensen kiezen voor het ‘oude vertrouwde’, zoals een houten vloer. Janneke: “We proberen mensen daarin zo goed mogelijk te adviseren. Zo zie je weleens dat mensen komen voor pvc, omdat ze daarover veel horen, maar uiteindelijk met laminaat de deur uit gaan. Het is heel belangrijk dat wij op de hoogte blijven van de sterke en zwakke punten van bepaalde producten.” 

Ware kennis over producten vindt het drietal essentieel in het vak. Leo: “Je wilt mensen op een duidelijke en toegankelijke manier advies geven en daarvoor moet je veel weten over een product. Mensen vinden het fijn om te zien dat jij veel verstand hebt van je producten. Dat voelt vertrouwd.” Janneke vult aan: “Daarnaast eisen veel fabrikanten dat tegenwoordig ook van je. Veel fabrikanten willen namelijk niet meer dat hun producten overal te krijgen is. Onze winkel heeft die contracten wel kunnen bemachtigen, dankzij onze kennis van zaken. Sommige merken kun je in de regio écht alleen bij ons vinden.”

Ruime keuze in behang

Naast vloeren hebben ze ook ruime keuze in behangen, van simpel tot zeer luxe. Colors @ Home Leo van der Veen hebben op dit gebied ook veel toonaangevende merken, zoals Eijffinger en Arte, die je zeker van tv-programma’s als VT Wonen kunt herkennen. Tineke: “We hebben voor elke portemonnee mogelijkheden, maar we zijn wel een speciaalzaak met kwalitatief goed spul. We willen onze klanten helpen aan de allerbeste materialen en producten.”

Raamdecoratie

Natuurlijk vind je bij Colors @ Home Leo van der Veen ook alles op het gebied van binnenzonwering. Van gordijnen tot inbetweens, vouwgordijnen tot duettes en van silhouettes tot shutters. Janneke: “Wij zijn fan van kleur, dus we hebben naast zwart, wit en grijs, ook alle kleuren van de regenboog. We komen graag bij onze klanten langs om daarin advies te geven, want veel mensen vinden het lastig om de juiste kleur te vinden.”

Bent u op zoek naar iets nieuws en wilt u ook geholpen worden door één van de werknemers van Colors @ Home Leo van der Veen? Dat kan zeker! U bent tijdens werktijden van harte welkom. Om hun veertigjarig jubileum samen met de klanten te vieren, hebben ze voor elke bezoekende klant iets lekkers klaarstaan van Bakkerij Boonstra. Tevens verloten ze tijdens hun jubileum een weekendje weg bij Peanbuiten, in een unieke waterlodge. 

Schans 3, Heerenveen
0513 620 608
www.colorsathome-heerenveen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 2 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 5 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 12 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00