Kensoor is een plek waar de wereld om jouw draait.
Kensoor is een plek waar de wereld om jouw draait. Foto: Ronald Jousma (RondOm Vandaag

Wil je mensen gelukkig maken en werken vanuit je eigen idealisme, met je hart?

Algemeen

NIEUWEBRUG  - Kensoor Wonen en Dagbesteding is op zoek naar nieuwe collega’s. De zorgorganisatie verzorgt in Nieuwebrug en omgeving kleinschalige woonvormen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en veelal psychiatrische problematiek. Hun unieke manier van werken, waar de cliënt centraal staat en de organisatie zo plat mogelijk is, vraagt om bevlogen collega’s met een open hart. Eigenaar en oprichter Martin Roosnek vertelt RondOm Heerenveen over Kensoor: “We zoeken iemand die een goed mens tussen de mensen wil zijn.”

Kensoor Wonen en Dagbesteding is één van de oudste particuliere zorgorganisaties in Nederland. Zeventien jaar geleden werd het opgericht door Martin Roosnek met een duidelijke visie: “Ik wilde dat de cliënt weer centraal komt te staan en niet de organisatie.” Om die reden is Kensoor in de afgelopen jaren ook niet te veel gegroeid, legt Martin uit: “We zijn bewust klein gebleven, omdat we denken dat kleinschaligheid veel beter past bij onze doelgroep. Door klein te blijven kunnen we maatwerk bieden.”

‘Door klein te blijven, kunnen we maatwerk bieden’

Kensoor verzorgt zowel een kleinschalige woonvorm als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Waar andere organisaties ervoor kiezen om binnen die doelgroep onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld niveau en problematiek, kiest Kensoor voor een heterogene samenstelling: “Bij ons wonen en werken mensen met verschillende problematiek met elkaar. Dat heeft als voordeel dat mensen met een hoger niveau voor een keer de ‘sterksten’ zijn en dat mensen met een lager niveau zich kunnen optrekken aan het hogere niveau. Zo helpen ze elkaar en ontstaan er win-win situaties.”

Unieke locatie

De locatie waar Kensoor zit, is uniek. “Onze voortuin is zeven hectare en daardoor hebben we alle ruimte. Bij ons mag je wel eens boos zijn, tegen een boom aanschoppen of met een steen gooien. Daar is de ruimte voor.” Inperken, opsluiten, middelen en maatregelen; Martin gelooft er niet zo in: “Soms ben je gewoon even boos, dan heb je dat even nodig. Men vindt dat zulk gedrag niet meer past in de maatschappij, maar hier geven we het de ruimte. Het mag hier zijn, zolang iedereen veilig is en blijft.”

‘Onze voortuin is zeven
hectare en daardoor hebben we alle ruimte’

Nieuwe collega’s

Een unieke aanpak vraagt om unieke collega’s. Daarom is Kensoor op zoek naar een aantal collega’s die net als zij hart hebben voor de zorg en de cliënt weer centraal wil laten staan: “We zoeken mensen die bevlogen zijn, niet bang zijn, stevig in hun schoenen staan en eerlijk werken. Iemand die een goed mens tussen de mensen wil zijn. We zijn dus in de eerste plaats niet op zoek naar diploma’s of ervaring. Omscholen? Graag zelfs!” 

Platte organisatie

Bovendien, vult Martin aan, moet je willen werken in een ‘plat’ bedrijf: “We zijn een familiebedrijf en zo plat als een dubbeltje. Bij ons geen hoger management, niet eindeloos vergaderen. We pakken aan, in het belang van onze cliënten. Als een cliënt een vraag heeft, dan zorgen wij ervoor dat hij binnen een dag antwoord heeft. Bij dat soort vragen wil je niet eerst een week wachten op een antwoord. Alles wat wij doen, doen we met de gedachte: de cliënt staat centraal.” 

‘We pakken aan, in het belang van onze cliënten’

Laat van je horen!

Ben jij een bevlogen en betrokken mens die op zoek is naar een unieke werkplek? Wil je mensen gelukkig maken en werken vanuit je eigen idealisme, met je hart? Neem dan eens contact op met Martin. Bel met 06 51257940, mail naar info@kensoor.nl of kom eens langs in Nieuwebrug (Lier 6). Je mag altijd een keer een dagje meewerken om te kijken of het werk en de doelgroep bij je past.

Afbeelding
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 8 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe vestiging opent op 11 mei.
E-Bike Center Heerenveen opent nieuwe vestiging Zakelijk nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:37
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00