Afbeelding

Geschiedenis van Valentijnsdag, en waarom we bloemen geven tijdens deze dag der liefde Valentijnsdag.14 Februari

Algemeen

Hoe Valentijnsdag precies ontstaan is weten we niet precies. Maar de meeste mensen geloven dat 14 februari de dag is dat de priester Valentinus stierf. 

Valentinus was een Romeinse priester die zich had bekeerd tot het christendom. Hij leefde in de 3e eeuw na Christus in het oude Rome. Valentinus was een goed mens en hielp alle mensen die hulp nodig hadden, zoals armen, zieken en bejaarden. Maar ook gewone mensen die bij hem kwamen gaf hij raad en hulp. Valentijn gaf de mensen altijd een bloem als ze hem om raad of hulp vroegen. Vandaar dat mensen elkaar met Valentijnsdag vaak bloemen geven. Het dochtertje van de stadhouder van Rome was heel erg ziek. Toen hij haar had genezen bekeerde de stadhouder zich tot het christendom. Als dank liet hij ook direct alle christelijk gevangenen vrij. Maar de keizer was hier zo boos over, dat hij Valentinus liet ondervragen, martelen en onthoofden. 

Een martelaar is iemand die omwille van zijn (of haar) geloof gemarteld wordt en daardoor sterft. Later werd Valentinus heilig verklaard en werd zijn sterfdag, 14 februari, een feestdag.

Wat is er nu leuker om uit je werk een diner te organiseren bij een leuk restaurant met een boeket Valentijns bloemen door He-as Heerenveen of Binnema Sneek verzorgd in het door jou gekozen restaurant.

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 15 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00