Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Lequal

Deze zomer zonder zorgen op vakantie

Algemeen

Ga je deze zomer op vakantie met de auto? Zorg dat je dan alles goed hebt geregeld. Je wilt natuurlijk geen problemen krijgen wanneer je op vakantie bent. Onaangename verrassingen vermijd je liever op vakantie. Check je autoverzekering nog even goed na. Het is verstandig om ook te kijken of de auto zo’n lange rit nog aan kan. Is het een oude auto? Ga er dan niet helemaal mee naar het verre buitenland. De wegen zijn er vaker slechter en het is daarbij ook nog lastig om in de bergen te rijden. Om deze zomer zonder zorgen op vakantie te gaan, hebben we wat tips voor je op een rij gezet. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder! 

Een groene kaart

Een autoverzekering is bijna in alle landen wel geldig. Ga je een autoverzekering afsluiten dan is het verstandig om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er kunnen namelijk veel verschillen zitten tussen de verzekeringen en je wilt natuurlijk niet onnodig veel geld betalen. Het verschil in premie kan per postcode al verschillen. Dit is afhankelijk van waar je woont en hoeveel risico je in dat gebied loopt. Zijn er veel ongelukken in jouw straat en woon je vlak bij een gevaarlijk kruispunt? Dan is de kans groter dat je premie hoger is dan iemand die meer afgelegen woont. Wil je weten of je autoverzekering geldig is in het buitenland dan moet je kijken naar de groene kaart. Deze kun je gemakkelijk aanvragen bij je verzekeraar. Zo ga je zekerder op vakantie en hoef je geen zorgen te maken.

Wie mag er in de auto rijden? 

Ga je naar het buitenland dan maak je vaak een lange rit. Meestal wordt deze rit niet door een persoon gereden. Het is verstandig om af te wisselen zodat je zorgt dat de bestuurder altijd fit blijft. Rijd je in een keer door? Juist dat is het goed dat jullie afwisselen met rijden en er iemand naast de bestuurder zit die meekijkt. Veiligheid staat voorop! Staat de auto op jouw naam dan mogen mensen met je toestemming gewoon in de auto rijden. Ze moeten natuurlijk wel een rijbewijs hebben en 18 jaar zijn. Zorg er voor dat je tussendoor ook stopt om zo pauzes te creëren. 

Dekkingen controleren

Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om de dekkingen te controleren. De dekkingen die je in Nederland hebt staan niet altijd gelijk aan de dekkingen in het buitenland. Bepaalde services moet je uitbreiden naar Europa. Controleer goed waar je op wilt verzekeren en ook of dit erg verschilt van het buitenland. Wil je graag overstappen van verzekering? Kijk dan eens op Overstappen.nl

Zorg dat je deze tips opvolgt om zorgeloos op vakantie te gaan. Genieten is namelijk het belangrijkste!

Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00