Afbeelding

Friese schrijfster Lida Dijkstra maakt kans op grootste literatuurprijs Vlaanderen

Algemeen

VLAANDEREN - Het jeugdboek Schaduw van Toet van de Friese schrijfster Lida Dijkstra, met illustraties van Djenné Fila, staat op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Dat is tijdens het radioprogramma Culture Club op Radio 1 bekendgemaakt in aanwezigheid van alle genomineerden in Oostende, België.

De Boon, de meest prestigieuze literatuurprijs van Vlaanderen, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt, in twee categorieën: fictie en non-fictie en kinder- en jeugdliteratuur. Er zijn vijf genomineerden per categorie uitgekozen. Deze titels werden door de vakjury voor kinder- en jeugdliteratuur en de vakjury voor fictie en non-fictie geselecteerd uit in totaal 677 inzendingen.

De auteurs van alle titels op de shortlist krijgen alvast elk € 2.500, tenzij ze de Boon winnen, die € 50.000 per categorie bedraagt. Daarnaast kunnen ze ook de publieksprijs in de wacht slepen, goed voor nog eens € 5.000 per categorie. Op 24 maart 2022 worden de winnaars bekendgemaakt in Oostende.

Om Lida Dijkstra te steunen voor het winnen de publieksprijs, kan op haar boek worden gestemd via deze link: Breng je stem uit op de Boon (langzullenwelezen.be)

Het boek vertelt het verhaal van prinses Amany, halfzusje en vrouw van kindfarao Toetanchamon, die opgroeit aan het rijke, maar ook gevaarlijke Egyptische hof en zich opwerpt als de beschermer van haar broertje en hem alles leert wat hij moet weten. Tot het noodlot toeslaat…

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 10 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub Heerenveen e.o. zamelt in december DE-punten in voor Voedselbank Heerenveen Samenleving 13 uur geleden
Afbeelding
Fotograaf Hans Slot exposeert met prachtige foto's in Bibliotheek Heerenveen Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Toonkunstkoor Heerenveen zingt de Messiah van Handel Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
WK voetbal en Olympische Spelen naar Heerenveen? Algemeen 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55