Afbeelding
Foto:

Dit is Kyra! Nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Algemeen

Kyra is een teefje en geboren op 25-8-2021. Voor haar zijn wij op zoek naar een nieuwe plek met voldoende aandacht en tijd. Ze is een kruising Friese stabij x G.Doodle en we verwachten dat ze een schofthoogte gaat krijgen zo tussen de 50 a 55 cm. Ze krijgt nu te weinig sturing en uitdagingen, waardoor ze haar baasjes als speelgoed beschouwd. 

Op dit moment daagt ze continu uit en is moeilijk te stoppen in haar ondeugende pup-gedrag. Echter nadat wij wat met haar bezig zijn geweest, blijkt dat ze heel snel weet bij wie ze wel en bij wie ze niet moet luisteren. Ze kan het goed vinden met alle honden. Katten is ze niet gewend, maar daar zal ze ongetwijfeld nog makkelijk aan kunnen wennen. Ze kan tegen autorijden, al moet ze nog wel leren dat haar plekje niet voor- maar achterin is. 

Loslopen is ze nog niet gewend. Hoewel ze kinderen heel erg leuk vindt, plaatsen wij haar bij voorkeur niet bij kinderen onder de 12. Kom je op bezoek bij haar dan is ze één brok energie; aandacht is alles en daar doet ze ook veel ondeugende dingen voor. Ze heeft nog niet geleerd om alleen thuis te zijn, dit zal dus langzaam opgebouwd moeten worden. Ook zal aan de zindelijkheid nog wat gewerkt moeten worden; ze weet inmiddels wel dat dit buiten moet, maar dat wil niet zeggen dat ze dit ook altijd doet. 

Buiten trekt ze nog erg aan de riem en heeft daar weinig aandacht voor je, maar met de juiste begeleiding zal ze straks zeker netjes met je mee kunnen wandelen. Ze lijkt best stoer maar heeft eigenlijk een klein hartje, want hoort ze ergens een onbekend geluid dan wil ze het liefste terug naar huis lopen. Het is een slim hondje die, als ze de kans krijgt, je flink zal kunnen uitdagen; maar ben je vanaf dag 1 op de juiste weg met haar, dan leert ze ook supersnel en dan zie je snel een ommekeer in haar gedrag. Dan weet ze ineens wel wat nee of foei betekent. 

Zoals alle jonge honden is ze gek op stoeien en spelen, maar ook een knuffelpartij slaat ze zeker niet over. Heeft u na het lezen van Kyra haar verhaal het gevoel dat ze prima bij u zou passen, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com 

www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 23 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00