Afbeelding

Sportschool Easy Active opent zijn deuren!

Algemeen

HEERENVEEN - De sportscholen zullen spoedig weer hun deuren mogen openen voor de enthousiaste sporters. Tijdens de lockdown zijn er natuurlijk een heleboel mensen geweest die spiermassa verloren zijn. Begrijpelijk natuurlijk, maar het is nu toch echt weer tijd om aan de slag te gaan. RondOm Vandaag interviewde de mensen van Easy Active Heerenveen om te vragen naar wat zij doen om het sporten veilig mogelijk te doen.

Hoe hebben jullie het aangepakt toen de jeugd weer mocht trainen?

“Ja op een gegeven moment mocht de jeugd onder de dertien en een week daarna mocht de jeugd vanaf 18 weer bezig. Daar hebben we gelijk een training voor opgezet buiten. Uiteindelijk mochten senioren weer aan de slag met 1,5 meter afstand. We hebben ook voor trainingen buiten twee grote tenten gekocht, daar lag ik wel even van wakker aangezien dat nogal een investering is, en je in een tijd als deze niet zo heel snel een grote investering doet. Maar het regent veel en je wil weer open, dus we hebben het gedaan.”

Hoe is het om weer open te mogen gaan?

“Het was een hectische periode natuurlijk, we moesten ons instellen op wat wel kon en wat niet kon. Het is wel vreemd om zo van de ene op de andere dag dicht te moeten. We hebben de mensen die naar onze sportschool gaan een nieuwsbrief gestuurd waarin we duidelijk maakten dat er niet meer zomaar gesport kan worden, niet heel lang daarna zijn we begonnen met het geven van online trainingen. We hadden al een speciaal portal waar mensen online trainingen kunnen volgen maar dat moest een stapje beter, we zijn daarom ook begonnen met live lessen via Zoom waar we instructies gaven en waar klanten aan mee konden doen. Dat sloeg erg aan. Verder hebben we zoveel mogelijk de mensen aangespoord om te blijven bewegen.”

Hoe waarborg je de 1,5 meter?

“De anderhalve meter waarborg je door fitnessapparatuur buiten gewoon die afstand van elkaar af te houden, Meestal meer, want het is een minimum. Ook zorgen we dat er niet te veel mensen tegelijk kunnen sporten. We zorgen voor een reserveringssysteem, zo heb je de controle over hoeveel mensen er tegelijkertijd bezig zijn. Je moet je voorstellen dat je bijvoorbeeld een zaal hebt met 20 apparaten. Daar mogen mensen maximaal met tien tegelijk sporten. Het gaat vooral om hoe je de ruimte gebruikt. Verder om de veiligheid te waarborgen hebben we natuurlijk de protocollen waar je je handen moet desinfecteren bij binnenkomst, wanneer je iets gebruikt hebt moet je het weer schoonmaken. Wij zorgen er als sportschool voor dat al die middelen aanwezig zijn en houden dat goed in de gaten.”

Blijf gezond

Sporten is belangrijk, normaal om fit en gezond te blijven, en vooral in tijden als deze waar een dodelijk virus rondgaat in het land. Wil je meer weten over de protocollen die zijn opgesteld door Easy Active? Dan kun je alles hierover lezen op hun website! Als je gezond bent, dan zit je lekkerder in je vel en kan je meer aan. Daarnaast heb je meer weerstand en wordt je dus minder snel ziek én heb je minder last van de symptomen.

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 2 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 4 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00