SVBO 1- vv Heerenveen 1: Aanhaken of afhaken......

Algemeen

Aanhaken of (voorlopig) afhaken. Dat is de vraag in een ware subtopper als afsluiting van de eerste competitiehelft tussen de nummers 3 S.V.B.O en 5 vv Heerenveen van de competitie.

Zes officiële ontmoetingen in competitie en beker staan voor de start van deze wedstrijd op het lijstje met statistieken.  De balans slaat licht door in het voordeel van vv Heerenveen; 2x winst, 1x verlies en 4x gelijk. Dit terwijl de laatste 2 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel.

De wedstrijd start met S.V.B.O. veelvuldig in balbezit, al worden er weinig kansen gecreëerd. Toch zijn de ambities van S.V.B.O. duidelijk: vv Heerenveen niet laten voetballen. En in deze fase van de wedstrijd lukt dat vrij aardig. vv Heerenveen is de bal snel kwijt en in balbezit duurt het allemaal net wat te lang om onder de druk uit te voetballen.

Vreemd is het dan ook niet dat de eerste mogelijkheid aan de kant van S.V.B.O. valt. In de 17e minuut gaat een schot van René Wolbers net naast. Direct daarna in de volgende aanval een 2e kans voor S.V.B.O., na een uitbraak vanaf rechts staat het plotseling 1 op 1 achterin. Gelukkig is de afronding een prooi voor assistent trainer/keeper Theo Timmermans, die in de basis is gestart omdat er ook onder de keepers lichte blessures zijn.

Het duurt tot de 22e minuut tot dat er zich een kans voordoet voor vv Heerenveen. Het schot van Robin de Boer heeft echter niet voldoende kracht en beland in de handen bij keeper Ebeltjes. Deze gaat bijna in de fout bij het uitverdedigen, echter Thymo de Vries kan niet profiteren. In deze fase van de wedstrijd krijgt vv Heerenveen wat meer grip op de wedstrijd. In de 23e minuut verzuimd vv Heerenveen op voorsprong te komen. Na een uitstekende voorzet van Mustafa Ibis vanaf rechts beland de bal hoog bij de 2e paal. Jasper Brouwer staat vrij maar kopt net over.

De wedstrijd golft wat op en neer. In de 38e minuut is het plotseling druk in de 16 bij vv Heerenveen. Drie inzetten van S.V.B.O. vlak achter elkaar worden goed gepareerd door Theo Timmermans. 0-0 bij rust.

De 2e helft is nog maar net begonnen of de bal ligt er al in. Na een snelle omschakeling van S.V.B.O. komt de bal bij Davy Wessel van en deze peert de bal in de korte hoek: 1-0.

vv Heerenveen probeert de draad weer op te pakken na deze domper. Dit resulteert opnieuw in een poging van Robin de Boer, zijn lage schot wordt echter opgepikt door de keeper. Ook in deze fase van de wedstrijd blijft de wedstrijd op en neer gaan. In de 53e minuut is het bijna 2-0 maar een schuine lob over Theo Timmermans zeilt net over het doel. Helaas moet Evan Visser geblesseerd het veld verlaten, Jan Hielkema is zijn vervanger. In de 63e minuut wordt het dan toch 2-0. Wederom weer een snelle uitbraak over rechts, de bal wordt laag en hard langs de goal gespeeld en overtuigend binnen gelopen door Ronald Gerdes.

Met nog 25 minuten op de klok moet er toch nog wat mogelijk zijn voor vv Heerenveen, de mannen hebben inmiddels bewezen tot het eind te kunnen strijden. En gestreden werd er in de laatste fase. vv Heerenveen met veel meer druk naar voren probeert wat te forceren. Met de jonge Bram Duijker voor Robin de Boer en Jan Hielkema als extra aanspeelpunt voorin wordt er meer en meer risico genomen. Het is een alles of niets poging maar de tijd wordt in deze fase de grootste tegenstander. De minuten tikken weg met Vv Heerenveen aan de bal en S.V.B.O. loerend op de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het Bram Duijker die in de zestien vol voor de bal gaat en de keeper van S.V.B.O. in de fout dwingt.

Geen discussie mogelijk en scheidsrechter Pieter Tanja wijst naar de strip. De strafschop wordt in een rebound benut door topscorer Thymo de Vries 2-1. Wat volgt zijn nog een aantal spannende minuten in de blessure tijd maar met een 2-1 stand wordt de wedstrijd afgefloten. vv Heerenveen verliest hiermee de aansluiting met de top drie van de competitie. Maar dat vv Heerenveen met dit jonge team op een zesde plaats is een compliment waard aan spelers en staf.

Reactie van trainer Gerard van de Kamp op deze eerste seizoenshelft: "Dit seizoen gestart met een nieuwe en verjongde selectie, waarmee we halverwege in 1F terug te vinden zijn op de zesde plek. Geen punt gestolen en wekelijks spektakel laten zien."

Opstellingen:

S.V.B.O.
Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Nick Hidding, Davy Wessels (Tom Jeuring 80'), Roy Jagt, Dylan Wessels, Quentin Brands (Robin Heijne 64'), Twan Waldijk, René Wolbers, Ronald Gerdes (Koen Dekens 75')

(Jeroen Walda)

vv Heerenveen
Theo Timmermans, Tim Strandstra, Mustafa Ibis (Allard Iedema 75'), Soeren Grigoryan, Leon van der Werff, Robin de Boer (Bram Duijker 66'), Evan Visser (Jan Hielkema 59'), Jasper Brouwer, Giovanni Aronds, Thymo de Vries, Bram Voskuilen

(Siete van de Berg, Pepijn Otter)

Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 1 uur geleden
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 21 uur geleden
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen gisteren
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00