Afbeelding
Foto: LUCAS KEMPER FOTOGRAFIE

Pizzabakkers maken spatmaskers voor de zorg

Zorg en Welzijn

LEEUWARDEN – “Wat kunnen wij betekenen voor de zorgsector in Nederland?” Leeuwarder ondernemers Ivo de Jong en Jacco Hendriks produceren sinds kort herbruikbare spatmaskers voor de zorg, goedgekeurd door artsen en medische specialisten. Met hun lasermachine snijden ze uiterst precies maskers uit één materiaal en leveren die aan medische groothandels of direct aan zorginstellingen. Zo ontzorgen deze ondernemers de zorg.

Graferen met lasers

Je start een nieuw bedrijf in gepersonaliseerde relatiegeschenken en cadeaus. En dan ineens komt de wereld tot stilstand. Dit overkwam Ivo de Jong en Jacco Hendriks. Ze zijn respectievelijk eigenaar en bedrijfsleider bij New York Pizza Leeuwarden en begonnen samen de nieuwe onderneming Creations With Lasering, gespecialiseerd in lasergegrafeerde relatiegeschenken en cadeaus. Met de lasermachine kunnen ze de geschenken voor zowel bedrijven als particulieren helemaal personaliseren met tekst, logo’s en zelfs afbeeldingen. En dat op eigenlijk ieder materiaal: glas, aluminium, hout, plastic etc.

Waardevol netwerk

Door de coronacrisis vroegen de ondernemers zich af of de opstart van hun nieuwe bedrijf wel ging lukken. Bovendien zagen zij – en velen met hen – de behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen sterk stijgen. Met recht rees de vraag: Wat kunnen wij betekenen voor de zorg? De ondernemers zijn aangesloten bij internationaal netwerk van lasermachine-eigenaren. Via het netwerk kwamen Ivo en Jacco aan het ontwerp van spatmaskers. Een ontwerp dat uit een innovatielab komt en is goedgekeurd door artsen en medische specialisten.

Snel aan de slag

Ze aarzelden niet lang en hebben de juiste materialen - hoogwaardig helder kunststof - in huis gehaald om gelijk met de productie van veilige en betaalbare spatmaskers te beginnen. Een van de grote voordelen van de maskers is dat ze uit één materiaal bestaan, en daardoor hygiënischer zijn dan bijvoorbeeld masker die met elastiek worden vastgemaakt. Tevens zijn ze gemakkelijk te desinfecteren en daardoor herbruikbaar. Verder zijn ze eenvoudig en ruim te verstellen en geschikt voor brildragende mensen. De spatmaskers slaan aan en worden al afgenomen door medische groothandels. Standaard kan er een productie van 7.000 stuks per week worden gedraaid. En indien nodig, kan er worden opgeschaald naar 15.000 stuks per week. Zowel in de zorg als de levensmiddelenindustrie, maar ook in de optometrie, audiometrie en tandheelkunde is het product gewild en in te zetten.

Ga voor meer informatie naar www.spatmasker.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Hûnekopfestival met XXL-editie in het Thalenpark in Drachten Cultuur 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Hoe sierkussens je interieur kunnen verrijken Algemeen 1 jun., 14:46
Afbeelding
Zo lost TENA men incontinentieproblemen op Algemeen 1 jun., 12:00
Afbeelding
Visles op De Kameleon Drachten Educatie 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00